INmusic predstavlja Europavox festival u Tvornici kulture 24. i 25. rujna

23.08.2021
INmusic predstavlja Europavox festival u  Tvornici kulture 24. i 25. rujna

Prvi glazbeni festival međunarodnog programskog profila od početka pandemije označava dugoočekivani povratak međunarodnih glazbenih gostovanja u Hrvatsku – 10 glazbenih sastava iz 10 različitih zemalja u čast europske kulturne raznolikosti!

Prvo izdanje Europavox festivala Zagreb koje će se održati od 24. do 25. rujna 2021. godine u Tvornici kulture obilježava novu etapu cijenjenog višegodišnjeg suradničkog projekta Europavox čiji je ponosni hrvatski partner od 2016. godine INmusic festival. Europavox projekt pokrenut je prije 15 godina s dva glavna cilja: pomoći europskim glazbenim talentima da putuju i predstavljaju svoju glazbu po cijelom kontinentu i ljubiteljima glazbe da otkriju nove vrhunske glazbenike. Sukladno strateškim ciljevima Europske unije, a ujedno time i ciljevima od interesa za Republiku Hrvatsku i nacionalnu kulturnu politiku Europavox projekt promovira izgradnju kritičke publike za suvremene kulturne sadržaje, poticanje međugranične razmjene i međunarodnih kulturnih gostovanja te naglašavanje europske kulturne raznolikosti. Projekt Europavox 2020. - 2024., sufinanciran kroz program Kreativna Europa Europske komisije, kroz tri krovne platforme povezuje mlade europske glazbene nade i ljubitelje glazbe diljem Europe i svijeta:

· festivale u sedam europskih partnerskih država (Francuska, Italija, Belgija, Austrija, Rumunjska, Litva i Hrvatska),

· Europavox medij koji u suradnji s glazbenim urednicima, novinarima i koncertnim organizatorima iz cijele Europe široj javnosti otkriva i promovira mlade glazbene talente iz neiscrpno raznolikog europskog kulturnog kruga te

· Spotlight nagradni program u sklopu kojega projektni partneri okupljeni u umjetnički odbor Europavox projekta na bazi kriterija kvalitete i raznolikosti selektiraju najbolje i najperspektivnije europske suvremene glazbenike osiguravajući im izvedbene, digitalne i produkcijske alate za proboj na međunarodnu glazbenu scenu.

INmusic festival pridružio se kao hrvatski partner Europavox projektu 2016. godine kada je projekt ušao u svoju višegodišnju suradničku fazu sa sedam europskih partnera zahvaljujući čemu je Europavox projekt integriran u hrvatski glazbeni i kulturni prostor u sklopu glazbenog programa Hidden Europavox stagea na INmusic festivalu od 2016. godine posvećenog predstavljanju novih europskih glazbenih kretanja. Mnogim istinskim ljubiteljima kvalitetne suvremene glazbe Hidden Europavox stage izdvaja se kao omiljena pozornica u sklopu koje su kroz protekla četiri izdanja INmusic festivala imali prilike otkriti i uživo iskusiti reprezentativan presjek novije europske suvremene glazbene scene – Fontaines D.C., Superorganism, Peter, Bjorn & John, Super Besse, Reykjavíkurdætur, Zeal & Ardour, Black Honey i mnoge druge. Europavox festival Zagreb u rujnu 2021. godine prvo je festivalsko izdanje u sklopu višegodišnjeg suradničkog projekta koje će predstaviti u cijelosti međunarodan glazbeni program od početka pandemije koronavirusa koja je obustavila međugraničnu razmjenu u koncertnoj organizaciji u Hrvatskoj, ali i diljem Europe i svijeta.

Europavox festival Zagreb 2021 održati će se u zagrebačkoj Tvornici kulture u ograničenom i smanjenom kapacitetu sukladno važećim epidemiološkim mjerama i uz provjeru EU digitalnih COVID potvrda od 24. do 25. rujna 2021. godine te će ugostiti vrhunske glazbenike iz deset europskih zemalja u sklopu dva programski jedinstvena festivalska dana. Program Europavox festival po danima, kao i sve informacije o ulaznicama, biti će objavljene uskoro.