O projektu

The first European cultural media for music lovers

Europavox projekt pokrenut je prije 15 godina s dva glavna cilja: pomoći europskim glazbenim talentima da putuju i predstavljaju svoju glazbu po cijelom kontinentu i ljubiteljima glazbe da otkriju nove vrhunske glazbenike. U sklopu projekta Europavox 2020. - 2024., koji sufinancira Europska komisija, Europavox projekt će kroz tri krovne platforme povezivati mlade europske glazbene nade i ljubitelje glazbe diljem Europe i svijeta:

Festivali

Europavox projekt svake godine predstavlja najbolje nove i perspektivne europske glazbene sastave raznih glazbenih stilova kroz 7 festivala u 7 europskih država: Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji, Litvi i Rumunjskoj. Uz posebno definirane smjernice kvalitete i raznolikosti partneri projekta kao programski voditelji i glazbeni selektori osmišljaju i publici predstavljaju godišnje izdanje Europavox festivala u svojoj zemlji uz gostovanja mladih europskih glazbenih nada iz svih krajeva Europe.

Europavox Media

U suradnji s glazbenim urednicima, novinarima i umjetničkim direktorima iz cijele Europe, Europavox Media postaje beskrajni izvor nadahnuća na dohvat ruke.

Stotine bendova iz svih glazbenih stilova i zemalja, tjedno kurirane selekcije 'Playlist' i 'Tops', intervjui, reportaže s posebnim naglaskom na jedinstvene kulturne pojave i tendencije – sve što pruža uvid u bogate i raznolike umjetničke mikrosvjetove koji sačinjavaju Europu.

Dobrodošli u najveću glazbenu zajednicu u Europi!

Spotlight program i nagrade

Umjetnički odbor Europavox projekta, koji čine umjetnički direktori svih festivala koji su dio projekta Europavox, sastaje se svakog mjeseca kako bi izabrao svojeg glazbenog favorita na temelju kriterija kvalitete i raznolikosti - 'Band of the month'.

Odabrani glazbeni sastavi nagrađeni su sveobuhvatnim planom akcija osmišljenih kako bi njihova glazba našla digitalni i izvedbeni put do najšireg kruga ljubitelja glazbe:

• Osigurani nastup na tri Europavox festivala u 3 različite zemlje.

• Produkcija različitih sadržaja: izvedbe uživo, intervjui, izvorni sadržaji na društvenim mrežama, s ciljem predstavljanja njihove umjetnosti.

• Tri kategorije godišnjih novčanih nagrada: 'Spotlight', 'Boost' i 'Public Choice' nagrade