INmusic festival #15 ipak u lipnju 2022. godine

12.04.2021
INmusic festival #15 ipak u lipnju 2022. godine

Jubilarno izdanje INmusic festivala neće se moći održati u lipnju 2021. godine zbog nastavka djelovanja više sile – pandemija koronavirusa i dalje onemogućava održavanje velikih javnih okupljanja diljem svijeta

Usprkos optimizmu koje je donijelo otkriće više vrsta cjepiva protiv COVID-19 krajem 2020. godine te najave plana procjepljivanja svjetskog stanovništva u prvim mjesecima 2021. godine, borba protiv pandemije koronavirusa u realnosti se pokazuje dugotrajnijom i izazovnijom od očekivanja. Proteklu godinu organizatori najznačajnijih europskih festivala, uključujući i tim INmusic festivala, proveli su u razmjeni informacija i traženju načina kako da velika glazbena događanja što prije i na siguran način ponovno omogućimo mnogobrojnoj publici. U suradnji sa znanstvenicima i institutima diljem Europe rađena su ekstenzivna istraživanja na koncertnim događanjima, osmišljeni su kompleksni protokoli za COVID-19 sigurna događanja, nesebično su razmijenjene najbolje prakse i rezultati diljem Europe. Optimizam i solidarnost koja je poveznica europske festivalske obitelji nažalost još uvijek nije dorasla upornosti i štetnosti pandemije koja nas već više od godinu dana drži u stanju nemoći i iščekivanja. Na tragu nužnog nastavka provođenja epidemioloških mjera i ograničenja u svrhu zaštite stanovništva od širenja epidemije bolesti COVID-19, a koje podrazumijevaju i nužan nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja te slijedom odluka i drugih europskih vlada o nastavku zabrana javnih okupljanja u narednim mjesecima diljem kontinenta, nažalost ni 15. INmusic festival neće moći biti održan u najavljenom terminu u lipnju 2021 godine.

Novi datumi održavanja INmusic festivala #15 biti će od 20. do 22. lipnja 2022. godine, a festivalski kamp će ugostiti posjetitelje 15. INmusic festivala od 17. do 24. lipnja 2022. godine. Ulaznice kupljene za INmusic festival #15 i prateći kamp naravno ostaju važeće za nove datume održavanja INmusic festivala #15.

Organizacija INmusic festivala je u intenzivnoj komunikaciji o odgodi dogovorenih nastupa sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima. Obzirom da je u pitanju iznimno zahtjevan proces ponovnog ugovaranja čitavih turneja koji zahtjeva složenu međunarodnu koordinaciju, izvođači i organizacija festivala mole za strpljenje i razumijevanje dok se odgode najavljenih turneja ne zaključe.

INmusic festival zahvaljuje svim posjetiteljima i prijateljima festivala na iskazanoj podršci i uloženim naporima u suzbijanje epidemije koja je nam je otela još jedno bezbrižno koncertno ljeto i ostaje ustrajan u uvjerenju da odgovornim ponašanjem, solidarnošću i razumnim optimizmom i hrvatska koncertna publika može očekivati povratak velikih glazbenih događanja istovremeno kada i ostatak građana Europske unije.