Kings of Leon

Kings of Leon

Kings of Leon osnovali su braća Caleb (gitara/vokal), Nathan (bubnjevi), Jared (bas gitara) i njihov bratić Matthew Followill (gitara). Bend je na svjetskoj glazbenoj sceni debitirao 2003. godine s albumom prvijencem Youth & Young Manhood. Uslijedilo je šest od publike i kritičara sjajno prihvaćnih studijskih albuma – Aha Shake Heartbreak (2004), Because of the Times (2007), Only by the Night (2008), Come Around Sundown (2010), Mechanical Bull (2013) najnoviji – WALLS (2016).
Tijekom proteklih trinaest godina Kings of Leon prodali su preko 18 milijuna albuma i preko 24 milijuna singlova diljem svijeta. Čak pet singlova ovog multiplatinastog benda zauzelo je pozicije na Billboardovoj Hot 100 ljestvici, svih sedam njihovih studijskih albuma našlo se na Billboardovoj listi, a dva singla trijumfirala su zauzevši prvo mjesto na Modern Rock radiju. Kings of Leon osvojili su arene i stadione diljem svijeta i predvodili neke od najvećih i najprestižnijih svjetskih festivala (Bonnaroo, Lollapalooza Chicago, Lollapalooza Berlin, Glastonbury, itd.).

Kandidati za sedam, a dobitnici čak četiri ugledne Grammy nagrade, bez sumnje su najveće glazbeno ime u dvanaestogodišnjoj povijesti INmusic festivala. Ovo će biti njihov jedini u regiji, a ujedno i prvi, dugoočekivani nastup u Hrvatskoj.
Povod njihove ljetne, europske turneje izlazak je njihovog najnovijeg studijskog albuma – WALLS. WALLS je izdan u listopadu 2016. nakon tri godine pauze i debitirao je na prvom mjestu Billbordove ljestvice, na vodećem mjestu nacionalnih ljestvica u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj i Novom Zelandu, a i iznjedrio je fantastični hit-singl Waste a moment.