Django Django

Django Django

Django Django, perspektivni mladi bend s iznimno hvaljenim novim albumom stižuna na OTP World stage jedanaestog izdanja INmusic festivala!

Najprepoznatljiviji zahvaljujući svojim energičnim nastupima i istoimenom albumu prvijencu iz 2012. godine, britanski art-rockeri Django Django već su pomeli glazbenu scenu, a novim albumom i novim nastupima kreativna četvorka nastavlja u velikom stilu!
Nepogrešivim osjećajem za harmonije i melodije Django Django konstantno pronalaze magičnost u prostorima između različitih vrsta glazbe, te se pritom nikada ne ponavljaju.
Drugi album, "Born under Saturn" iz 2015. godine odiše samopouzdanjem i iskustvom, a osjeća se i odmak od ranijih 'uradi sam' korijena, dok je sva maštovitost i kreativnost prvotnog albuma još uvijek prisutna i to u mnogo većoj mjeri. O uspješnosti prvog albuma ''Django Django'' dovoljno govori činjenica da je proglašen jednim od najboljih albuma godine od strane glazbenih časopisa Rolling Stone i NME te je nominiran za prestižnu Mercury nagradu. ''Born under Saturn'' već je našao put do svoje publike, a album je najavljen singlom "First Light" čiji tutnjajući bas glasno šalje poruku da se Django Django vratio i misle ozbiljno. Članovi benda upoznali su se na studiju umjetnosti te ne iznenađuje činjenica kako veliki trud ulažu u svoje video spotove.
Django Django donose glazbu koju je dobro i slušati i gledati!
''Jednom kad smo ušli u studio odmah nam je bilo jasno da će to biti izdanje s boljim i jačim zvukom'' – izjavio je basist Jim Dixon.
Ponekad par riječi kažu puno više od dugih opisa te samo nekoliko izdvojenih citata iz najprestižnijih glazbenih medija vrlo efikasno opisuju njihovo glazbeno stvaralaštvo:
''Moderna psihodelija koja će vas zabaviti i oduševiti'' (The Guardian)
''Pršti idejama'' (Pitchfork)
''Divno, nepredvidivo, novo'' (Mojo)
Naravno, Django Django svojom glazbom donose još puno više, u što će se uvjeriti i publika ovogodišnjeg INmusic festivala!