Zadruga na INmusic festivalu obilježava 25 godina postojanja benda!

19.05.2015
Zadruga na INmusic festivalu obilježava 25 godina postojanja benda!

Zadruga ove godine obilježava 25 godina neprekinutog djelovanja te će svojih četvrt stoljeća postojanja simbolično obilježili na INmusicu. I sam INmusic festival ove godine priprema veliko slavlje kojim će obilježiti deseto izdanje festivala!

Rock grupa Zadruga nastala je u Zlataru 1990. godine kad su gitarist Krumpa, vokal Kreš i bubnjar Jura, odlučili osnovati bend nakon što su već imali nekoliko vlastitih kompozicija.
Nakon nekoliko nastupa i nekoliko izmjena (odlazaka i dolazaka) članova benda, prvu stalnu postavu benda čine Krumpa, Kreš, Ivek i Žac uz stalnu pratnju i podršku Kore. Sa svojim demo, a kasnije i studijskim izdanjima, Zadruga je postala dio tadašnje hrvatske alternativne scene kojoj su pripadali Majke, Hladno pivo, Pips, Chip & Videoclips, Let 3, Overflow i drugi, a svirke po Hrvatskoj i Sloveniji su postajale sve brojnije. Osim na 3 samostalna albuma te jednom albumu koji je nastao u suradnji, pjesme Zadruge objavljene su na desetak različitih kompilacija i prigodnih izdanja, a obrađuju ih i sviraju i mnogi drugi izvođači.
Danas kao i dosadašnjih deset godina stalnu postavu Zadruge čine Krumpa, Kreš, Niđo i Ico, dok im se na nekim svirkama priključuje i Tihomir.
Prva mjesta na top listama rock izvođača u Hrvatskoj i Sloveniji, originalnost rock izričaja i beskompromisni živi nastupi Zadrugi su osigurali kultni status na domaćoj rock sceni.
Članovi benda su do sada bili česti posjetioci INmusica, a ove godine zajedno s INmusicom obilježit će dvostruko slavlje: 25 godina Zadruge i 10 godina INmusic festivala. Ovaj kultan bend će dati sve od sebe da za 25. obljetnicu postojanja dokaže da kvalitetom izvedbe i produkcijom nimalo ne zaostaju za nastupima međunarodnih kolega.

Započnite ljeto na INmusic festivalu kojeg će uveličati Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, ANTEMASQUE, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap, Katalina Kicks, NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels, Mel & Django Jet, Them Moose Rush, Killed a Fox, Discohernia, Ljetno kino, Zadruga te mnogi drugi.

INmusic festival održava se od 22. do 24. lipnja 2015. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.
Ulaznice  za deseto izdanje INmusic festivala po cijeni od 349 kn za sva 3 dana se mogu kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. U tijeku je i posebna ponuda OTP banke: ukoliko se pri kupovini festivalske ulaznice za INmusic ugovori kartica OTP banke (bez upisnine i članarine), banka na karticu vraća 50 kn. Ponuda je ograničena. Jednodnevne ulaznice za 299 kn se mogukupiti isključivo putem INmusic webshopa. Kamperska ulaznica za 7 dana kampiranja iznosi 200 kn. Više informacija o ulaznicama i festivalu na www.inmusicfestival.com