U prodaji su ulaznice za dvanaesto izdanje INmusic festivala!

01.07.2016
U prodaji su ulaznice za dvanaesto izdanje INmusic festivala!

Dojmovi s jedanaestog izdanja INmusic festivala još uvijek su intenzivni, a pripreme za dvanaesto izdanje već su krenule!
INmusic festival nastavlja tradiciju održavanja konstantno dobrog i kvalitetnog programa i najvjerniji fanovi svoje  ulaznice  za iduće izdanje INmusica mogu potražiti već sada! Nastavno na mnoštvo upita (ponajviše stranih posjetitelja) i interesa za novo izdanje INmusica,  najpovoljnije trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #12 u prodaji su od petka, 01. srpnja 2016. godine. Dostupne su putem  službenog INmusic web shopa. Trenutna, najpovoljnija cijena ulaznice iznosi samo 250 kuna (+ troškovi transakcije) za sva tri festivalska dana. Ulaznice za ranoranioce u prodaji su do 01. rujna 2016. ili do isteka zaliha.

INmusic festival #12 održat će, već tradicionalno, u lipnju 2017. godine, na Jarunu u Zagrebu. Uskoro će biti objavljeni i točni datumi održavanja dvanaestog izdanja INmusica, a očekuju se i prve potvrde i najave izvođača koji će iduće godine posjetiti zagrebački Jarun.

Ovogodišnji, jedanaesti INmusic obilježili su sunčani festivalski dani, sjajni nastupi veličanstvenih umjetnica Florence Welch i PJ Harvey, prva svjetska replika Teslinog tornja te novo obaranje vlastitih rekorda: u ukupnom broju posjetitelje te u broju ostvarenih turističkih noćenja u gradu Zagrebu. INmusic festival #11 jedno je od najvećih i najhvaljenijih festivalskih izdanja, a uz prvu svjetsku repliku Teslinog Tornja – nema sumnje niti da je najspektakularnije izdanje do sad! Osim brojne publike, i mnogi izvođači posjetili su INmusicov Teslin Toranj te su, uz već redovne pohvale prekrasne festivalske lokacije, sjajne atmosfere i odlične publike, ove godine puni hvale i za ovu jedinstvenu posvetu humanističkom stvaralaštvu. Teslin Toranj ove godine zasjao je s posebnim naglaskom u čast Nikoli Tesli i Davidu Bowieju čije su ideje i djela ostavili značajan trag na čovječanstvo. Teslin toranj privukao je pažnju te oduševio prisutne, a jednako impresivan bio je i izvana i iznutra. VJ 360° projekcije aktivirat će se na idućim izdanjima INmusica, a sama replika tornja ponosno će stajati na zagrebačkom Jarunu i tijekom godine te će zasigurno postati još jedna turistička i kulturna atrakcija Zagreba i Hrvatske. Grad Zagreb prepoznao je atraktivnost prve svjetske replike Teslinog tornja te njegove kulturne i turističke potencijale (poput edukativnih i turističkih izleta), a INmusic festival rado ostavlja Teslin Toranj na Jarunu kao svojevrstan dar gradu, ali i svakodnevnu pozivnicu na iduća izdanja festivala.
Uz konstanatan interes domaće publike te sve veći interes stranih posjetitelja i medija, INmusic kao najveći open-air festival u Hrvatskoj i ove godine se pokazao kao jedan od najznačajnijih kulturno-turističkih događaja u Zagrebu i kontinetalnoj Hrvatskoj.
Uz spomenute Florence + The Machine i PJ Harvey u ovogodišnjem bogatom lineupu svatko je mogao naći nešto za sebe, ali i otkriti nešto novo. Publika je među prvima u svijetu imala priliku vidjeti jedinstveni audio video spektakl – Gutterdämmerung, uživati u najnovijim pjesmama Jakea Bugga, rasplesati se uz zarazne melodije grupa The Kooks, Django Django, Yeasayer, My Baby, Shearwater ili se upoznati s world music elementima koje su iz raznih dijelova svijeta na INmusicovu pozornicu donijeli Monoswezi, Orkesta Mendoza, Pat Thomas and The Kwashibu Area Band. Ljubitelji rockerskijeg i žešćeg zvuka razveselili su se nastupima grupe The Coral, Wilco i kalifornijskih punkera Pennywise. Nastupio je još niz sjajnih izvođača među kojima su priliku za predstaviti se festivalskoj publici imali i brojni domaći izvođači. Dobra glazba i dobre vibracije širile su se do ranih ljetnih jutarnjih sati. Uz dolazak ljeta, i ove godine na INmusicu proslavljen je i Svjetski dan glazbe.

Tri jarunska otoka (jedan festivalski i dva kamperska) ugostila su mnogobrojne ljubitelje dobre glazbe iz više od 50 zemalja svijeta. Kumulativno je u 3 dana festival posjetilo oko 85 000 posjetitelja, zbog čega se procjenjuje da je u Zagrebu ostvareno oko 40 000 noćenja zbog INmusic festivala. Sunčano i lijepo vrijeme pratilo je festival, no vikend uoči festivala bilo je puno kiše te su mnogi turisti umjesto festivalskog kampa smještaj potražili u zagrebačkim hotelima i hostelima. Festivalski kamp ugostio je i mladence iz Velike Britanije koji su zahvaljujući INmusicu svoj medni mjesec odlučili provesti u Hrvatskoj. Mladi Ivan K. iz Beograda svoju je, zasad, najveću i najdužu biciklističku turu odpedalirao s motivom da stigne na INmusic i uživa u nastupu Florence + The Machine, ali i ostalih izvođača. Na biciklu je u nekoliko dana proputovao put od Beograda preko Slavonije do INmusica te sretno stigao u festivalski kamp gdje je dočekan uz ovacije. Kaže kako mu je to prvo veliko putovanje, upoznao je mnoštvo prijatelja te da je sretan što su ga organizatori festivala i festivalski medijski partneri pratili i podržavali u putovanju.

Kao i prethodnih godina, želje publike iznimo su bitne te će i za INmusic #12 biti otvorena lista želja. Sve glazbene želje moći će se zabilježiti putem formulara na www.inmusicfestival.com
Vidimo se na INmusicu #12!