Sjajan prvi dan jubilarnog izdanja INmusic festivala!

23.06.2015
Sjajan prvi dan jubilarnog izdanja INmusic festivala!

Nevjerojatan prvi dan jubilarnog 10. INmusic festivala otvorio je bend Mel Camino iz Velike Gorice. Prvi dan INmusic festivala obilježili su FFS (Franz Ferninad & Sparks), Paolo Nutini, Future Islands, Frank Turner & Sleeping Souls, Aziza Brahim, Zadruga, Sassja, Ludovik Material, Mel Camino, Katalina Kicks, Clone Age, Mel & Django Jet, Čao Portorož, Sassja, Decaville, Among Souls, Charlie Harlow, Dum i Huet.  Kate Tempest i ekipa DJ-eva Yem kolektiva preuzeli su pozornicu za noćni dio zabave – do ranih jutarnjih sati.
Fantastična supergrupa FFS (Franz Ferdinand & Sparks) dokazali su kako suradnje itekako funkcioniraju te donose nove note originalnosti - unatoč njihovoj pjesmi Collaboarations don't work. Ruke su bile u zraku, pjevalo se iz svega glasa. Miljenici i već dobro znani gosti INmusicove publike, ovoga puta s pojačanjem – Sparksima, potvrdili su status prijateljskog benda festivala. S pjesmom Johnny Delusional otvorili su dvosatni nastup. Sve se spojilo u magičnu sinergiju publike i benda.
Paolo Nutini privukao je velik broj posjetitelja te unio posebnu dozu emocionalnosti koja je probijala iz zvučnika za vrijeme njegovog nastupa.
Nasmijani Frank Turner s bendom Sleeping Souls je oduševio publiku! Posebno iznanađenje popraćeno ovacijama publike dogodilo se kada je Frank zapjevao na hrvatskom jeziku! Atmosfera je već bila sjajna, a nakon toga, poneseni oduševljenjem domaće publike, svi okupljeni ispred Main Stagea nastavili su ritmično pratiti svaku notu sve do kraja nastupa.
Uz pretežno rockerski program INmusica, istaknule su 4 izvođačice: Aziza Brahim, Ludovik Material, Sassja i Kate Tempest koju se svojim posebnim izričajima proširile glazbenu paletu INmusica te dodale dozu eklektičnosti.
Nakon što su FFS odsvirali zadnju notu na glavnoj pozornici, bend Zadruga zadržao je brojnu domaću publiku svojim već kultnim pjesmama.
I ove godine INmusic festival pripremio je puno popratnih aktivnosti kojima su se posjetitelji mogli zabavljati. Predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere nasmijala je, ali na trenutke navela publiku na razmišljanje. Nakon predstave, festivalsko kazalište pretvorilo se u party zonu – ali potpunu tihu u kojoj su postetitlji sa slušalicama na ušima zaplesali u vlastitom ritmu.

Glazba. Zabava. Druženje. Još kvalitetne i dobre glazbe. Cijeli Jarun danas je pulsirao kao jedno! Oko 25 000 posjetitelja posjetilo je prvi dan INmusic festivala u potrazi za dobrom zabavom i nezaboravnim uspomenama. Sudeći po osmjesima na licima i euforiji koja je vladala cijele večeri - svakako su uspjeli u naumu. Možda je prerano za zaključiti no čini se kako će ovogodišnje jubilarno izdanje INmusica oboriti prošlogodišnji rekord po broju posjeta.
Jubilarno slavlje INmusic festivala nastavlja se u utorak, 23. lipnja i srijedu 24. lipnja kada će nastupiti Placebo, Rudimental, La Roux, Of Monsters and Men, Death Cab for Cutie, Eagles of Death Metal, Batida, Mike Skinner, Halka, Repetitor, Rambo Amadeus, Ljetno Kino te mnogi drugi.