Na INmusicu će nastupiti 12 izvođača iz Švedske

21.05.2015
Na INmusicu će nastupiti 12 izvođača iz Švedske

INmusic festival ove godine započinje suradnju sa švedskom udrugom Studiefrämjandet. Švedska i Hrvatska na ovaj način pružaju zajedničku podršku razvoju glazbene kulture i obrazovanja. U suradnji INmusica i Studiefrämjandeta organiziran je natječaj za izvođačeputem kojega će biti odabrano čak 10 švedskih bendova i 2 DJ-akoji će ove godine nastupiti na INmusic festivalu! U projektu sudjeluje i švedsko veleposlanstvo u Zagrebu.

Studiefrämjandet je jedna od najvećih švedskih udruga za obrazovanje odraslih. Od svoga osnutka, 1959. godine, dio su tradicije obrazovanja za odrasle (“folkbildning”) te su orijentirani na neformalno cjeloživotno obrazovanje, posebno u području kulture.
Teme tečajeva, radionica i podrške su raznovrsne – ovisno o tome što članovi žele, a otprilike polovica onoga čime se Studiefrämjandet bavi povezano je s glazbom, ponajviše s bendovima i glazbenim grupama. Studiefrämjandet podupire bendove osiguravajući im prostor za probu, opremu, najam glazbenih studija i slično te organizira razne radionice i koncerte.
Svatko je dobrodošao da sudjeluje u Studiefrämjandetsovim programima, a posebna pažnja posvećuje se osobama koje su socijalno ili kulturološki u podređnom položaju poput nezaposlenih, imigranata ili ljudi s posebnim potrebama.

Zahvaljujući suradnji INmusica i Studiefrämjandeta, u ovom jedinstvenom putovanju, Hrvatsku će u posjetiti 12 švedskih izvođača, publika festivala upoznat će se s mladim bendovima i DJ-ima, a Šveđani koji će se popeti na INmusicovu pozornicu sa sobom će ponijeti nezaboravno iskustvo. Nekoliko bendova je već odabrano, a zadnji izvođači će biti odabrani na natječaju koji se održava u subotu, 23. svibnja u klubu Nöjesfabriken u Karlstadu. Članovi INmusic tima su dio su stručnog žirija koji odabire izvođače koji će posjetiti INmusic festival. Imena svih 12 koji će nastupiti na INmusicu će biti objavljena uskoro.

Započnite ljeto na INmusic festivalu kojeg će uveličati Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, ANTEMASQUE, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap, Katalina Kicks, NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels, Mel & Django Jet, Them Moose Rush, Killed a Fox, Discohernia, Ljetno kino, Zadruga te mnogi drugi.

INmusic festival održava se od 22. do 24. lipnja 2015. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.
Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala po cijeni od 349 kn za sva 3 dana se mogu kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. U tijeku je i posebna ponuda OTP banke: ukoliko se pri kupovini festivalske ulaznice za INmusic ugovori kartica OTP banke (bez upisnine i članarine), banka na karticu vraća 50 kn. Ponuda je ograničena. Jednodnevne ulaznice za 299 kn su dostupne isključivo putem INmusic webshopa. Kamperska ulaznica za 7 dana kampiranja iznosi 200 kn. Više informacija o ulaznicama i festivalu na www.inmusicfestival.com