Ludovik Material i INmusicMENT pobjednici stižu na INmusic festival!

05.06.2015
Ludovik Material i INmusicMENT pobjednici stižu na INmusic festival!

Ludovik Material je post punk bend iz Ljubljane. Njihova glazba puna je mračnog gotha i skladne ponavljajuće buke, a sve to pojačano je s jedinstvenim spojem electro-popa koji jednom kad uđe u uho, ne izlazi van. Iza sebe imaju velik broj nastupa diljem Europe, ali im nikad nije dosta svirke. Uz elektoničke elemente i distorzirane rifove gitariste Matije Dolenca, bubnjarske vještine Jake Bergera Brgsa i karizmu pjevačice Tine Perić dokazat će da njihov nastup nije preporučljivo propustiti.

Ludovik Material dio je ETEP-ovog podprograma za razmjenu talenata koji pomaže mladim umjetnici dobiti priliku nastupati i van granica svojih država. Radeći zajedno, CEETEP festivali (Central Eastern European Talent Exchange Programme) i njihovi medijski pokrovitelji pomažu umjetnicima, a INmusic festival jedan je od 18 europskih festivala koji se pridružio programu.

Osim Ludovika Materiala, na INmusic festivalu će se predstaviti još dva slovenska benda. Koja su to dva benda, znat će se nakon finalne večeri INmusicMENT natječaja.

U subotu, 6. 6. u riječkom Omladinskom kulturnom centru Palach održat će se live INmusicMENT finale u kojemu će zasvirati 5 slovenskih izvođača: Čao Portorož, Dandelion Children, Jardier, Kontradikshn i Lifecutter. Finalisti su odabrani od strane slovenske komisije, a publika u Palachu te predstavnici INmusica i Distune Promotiona izabrat će dva izvođača koja će pridružiti ovogodišnjem programu INmusic festivala. Zahvaljujući organiziranom prijevozu, finalisti u Rijeku dovode i podršku: svoje prijatelje i fanove. Nastupi u klubu Palach počinu u 21 sat, a ulaz je besplatan. Svi su pozvani da dođu poslušati ove sjajne izvođače te svojim glasom pomoći u odabiru pobjednika.

Natječaj je nastao kao rezultat suradnje MENT- a, ljubljanskog Centra urbane kulture Kino Šiška, zagrebačkog INmusic festivala i riječkog Distune Promotiona. MENT je projekt koji za cilj ima promociju aktualne slovenske scene u inozemstvu.

Ovogodišnji INmusic festival uveličat će Placebo, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Rudimental (live), Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap, Katalina Kicks, NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels, Mel & Django Jet, Them Moose Rush, Killed a Fox, Discohernia, Ljetno kino, Zadruga te mnogi drugi.

INmusic festival održava se od 22. do 24. lipnja 2015. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala po cijeni od 349 kn za sva 3 dana mogu se kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. Jednodnevne ulaznice za 299 kn su dostupne isključivo putem INmusic webshopa. Kamperska ulaznica za 7 dana kampiranja iznosi 200 kn. Više informacija o ulaznicama i festivalu na www.inmusicfestival.com