Belgijski pustinjski rockeri Kel Assouf dolaze na OTP World stage INmusica #12!

10.03.2017
Belgijski pustinjski rockeri Kel Assouf dolaze na OTP World stage INmusica #12!

OTP World Stage ugostit će prvo ovogodišnje world music ime INmusic festivala #12 - sjajne belgijske pustinjske rockere Kel Assouf, koji na INmusic #12 dolaze u sklopu ETEP projekta i programa Multikulturalizam u glazbi!

Kel Assouf okupili su se 2006. godine u Bruxellesu oko nigerskog glazbenika Anana Harouna. Nakon objavljivanja debitantskog albuma Tin Hinane 2010. godine, Anana je započeo suradnju s tuniškim producentom Sofyannom Ben Youssefom. Anana i Sofyann stvorili su jedinstven tradicionalno-moderan zvuk, istovremeno hipnotičan i “težak”. Uskoro su se skupini pridružili basist Mat Mirol, bubnjar Olivier Penu i pjevačica Toulou Kiki koja je zvuk Kel Assoufa obogatila za vitalan ženski element, tipičan za tuarešku kulturu.

Kel Assouf, što na jeziku saharskih nomada znači nostalgija i sin vječnosti, svoj identitet izgradili su oko dvije ideje: borbe protiv diskriminacije i promocije tuareške kulture. Kel Assouf na INmusicu #12 publici će predstaviti svoj novi studijski album Tikounen i rasplesasti sve pristune hipnotičkim spojem rocka i tradicionalnih afričkih ritmova.
Kel Assouf na dvanaesto izdanje INmusic festivala dolaze u sklopu ETEP projekta (European Talent Exchange Programme) koji promiče mobilnost europskih glazbenika i u sklopu kojega već godinama na INmusic festivalu gledamo neke od najperspektivnijih mladih europskih autora.Nastup grupe Kel Assouff dio je i višegodišnjeg ciklusa "Multikulturalizam u glazbi" koji već preko devetnaest godina kontinuirano u Hrvatskoj predstavlja world music glazbenike iz cijelog svijeta. Projekt "Multikulturalizam u glazbi" nastoji kroz glazbu zrcaliti univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture. Kel Assouf priključuju se već fantastičnom line-upu dvanaestog izdanja INmusic festivala i sjajnim Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michaelu Kiwanuku, Darku Rundeku & Cargo Orkestru, Flogging Molly, Slaves i mnogim drugima!

INmusic festival #12 održati će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na zagrebačkom Jarunu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja na festivalu omogućava beskontaktno plaćanje. Festivalske ulaznice za uzbudljivo trodnevno festivalsko iskustvo dostupne su po cijeni od samo 399 kn do 17. ožujka 2017. godine, u svim poslovnicama OTP banke, Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa. Sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 200 kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa također do 17. ožujka.