Arcade Fire

Arcade Fire

Energični, topli, inovativni, nepredvidljivi – Arcade Fire, jedan od najcjenjenijih glazbenih sastava današnjice, potvrdio je nastup na INmusicu #12! Dvanaesto izdanje INmusic festivala održat će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na predivnoj i posjetiteljima dobro poznatoj lokaciji - Otoku hrvatske mladeži zagrebačkog jezera Jarun.

Nakon potvrde jedinog britanskog festivalskog nastupa za 2017. godinu na kultnom Isle of Wight festivalu, Arcade Fire potvrdili su i nastup na INmusic festivalu #12 koji će posjetiteljima donijeti jedno od prvih europskih predstavljanja željno iščekivanog petog studijskog albuma.

Ovu kanadsku indie rock šestorku povezali su unikatni talenti iz kojih proizlazi osebujan zvuk, sinergija tekstova pjesama i glazbe te eksperimentiranje s bossa novom, elektronikom, punkom, popom, rockom i mnogim drugim glazbenim žanrovima. Vrlo širok spektar glazbenih instrumenta od ksilofona, francuskog roga, viole, do harfe, mandoline, čine njihovu glazbu briljantnom, katarzičnom, romantičnom i toplom, ali često i melankoličnom.

U prilog kvaliteti i jedinstvenosti zvuka Arcade Fire, najbolje govori činjenica da je njihov najpoznatiji fan i veliki zagovornik bio David Bowie koji je s bendom surađivao na albumu 'Reflektor', a nakon njegove smrti Arcade Fire su u New Orleansu u čast mentoru i liku i djelu Davida Bowieja predvodili dirljivu glazbenu povorku s nekoliko tisuća fanova.

Iza benda Arcade Fire stoje četiri hvaljena studijska albuma koje prati poduži popis osvojenih prestižnih nagrada i glazbenih postignuća. O njihovim uspjesima dovoljno govori činjenica da je bend 48 sati nakon osvajanja Grammyja za najbolji album 2011. godine, osvojio i Brit Awards u kategorijama za najbolji album i za najbolji internacionalni bend.

Arcade Fire prvi i jedini put se predstavio hrvatskoj publici na glavnoj pozornici INmusic festivala 2011. godine, a njihov će povratak u 2017. godini osigurati posjetiteljima nezaboravno iskustvo energičnih live nastupa koje nikako ne bi trebalo propustiti!