Scarlet Notes

Scarlet Notes

Scarlet Notes je alter rock trojka iz Zadra, u sastavu Zrna (vokal, bass gitara), Josip (bubnjevi) i Leonardo (gitara). Bend je osnovan 2010. godine, a intenzivno autorski rade zadnje tri godine. U 2014. su nastupili na više hrvatskih demo festivala i izborili finale HGF-a (2.mjesto), finale Hr demo kluba (5.mjesto), te finale Zadarske gitarijade.
U rujnu 2014. su potpisali za Aquarius Records, te izbacili svoj prvi singl ‘Sanjamo’. U prvoj polovici 2015. godine su predstavili još dva singla i videospota za pjesme ‘Dodiri’ i ‘Kraj jedne ljubavi’, a zahvaljujući suradnji HGF Demo festivala i MBM Managementa bili su i na mini turneji u Velikoj Britaniji. Početkom srpnja na red je došao dugoočekivani debitantski album pod nazivom ‘Naivno Srce’, te video istoimene pjesme sa zadarske promocije albuma.
U veljači 2016. godine izdaju novi singl ‘Obrisi’ kojim najavljuju svoj koncept projekt nazvan ‘3/3’. U sljedeće dvije godine izdati će tri puta po tri tematski i ugođajno srodne pjesme s pratećim videospotovima, te ih pri kraju razdoblja objediniti na albumu. Predstavljanje projekta nastavlja se u svibnju s pjesmom ‘Ptice od Papira’.
Scarlet Notes sviraju moderni rock s primjesama raznih glazbenih žanrova. Pjesme crpe nadahnuće iz međuljudskih odnosa i životnih (ne)prilika.