My Baby

My Baby

Nizozemsko-novozelandska trojka My Baby iznenađujuća su kombinacija psihodeličnog bluesa, rocka i funka te raznih folk i plesnih ritmova – od zapadnoafričkih plemenskih plesnih elemenata preko indijskog ragasa do elemenata suvremene dance scene.
Bend je osnovan 2012. godine u Amsterdamu kada su brat i sestra Joost i Cato van Dyck, uz blues gitarista Daniela ''DaFreez'' Johnstona odlučili zajedno širiti zajedničku ljubav prema bluesu i plesnim ritmovima. Četiri godine nakon osnivanja mogu se pohvaliti s dva snimljena albuma, 150 svirki godišnje te brojnim obožavateljima koji su posebno aktivni putem društvenih mreža. Debitantskim albumom ''Loves Voodoo'' iz 2013. godine izrazili su protest protiv negativnih aspekata suvremenog društva, a pjesmama s drugog albuma "Shamanaid" iz 2015. godine nastavili su sa zanimljivom kombinacijom hipnotičkog vokala, ponavljajućih beatova i gitarističkih dionica. Britanske novine The Argus komentirali su kako je ''veoma rijetko da bend koji nastupa uživo uspije stvoriti atmosferu koja je obično rezervirana za glavne DJ-e večeri, ali The Baby to uspijeva''.
My Baby su poznati po zapanjujućim nastupima te zahvaljujući posebnom glazbenom i scenskom izričaju pobuđuju veliko zanimanje publike – kako fanova tako i onih koji ih prvi puta vide na pozornici. Rasplesali su publiku brojnih europskih velikih festivala, a ovoga ljeta stižu i na zagrebački INmusic! Iako na festivalskom prostoru ima raznih kutaka za odmor, vjerojatno će ostati prazni jer će repetativni plesni ritmovi grupe My Baby rasplesati i najumornije!