Kawasaki 3p

Kawasaki 3p

Punk-rockeri Kawasaki 3p nastupit će na OTP World Stageu jedanaestog izdanja INmusic festivala! Energičnost i šank-humor postali su zaštitni znakovi ovog atipičnog zagrebačkog benda, a publika već dobro zna kako njihovi originalni nastupi uvijek oduševe.

Kreativnost u pjesmama dolazi iz kombinacije punk, ska i reggae zvuka, a kada se tomu doda autoironijski humor i iskrena šank-poezija – jasno je zašto Kawasaki 3p nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Uz Tomfin prepoznatljiv karizmatični glas još jedan od zaštitnih znakova su puhački instrumenti. Sa saksofonom i trubama zvuk benda postao je upečatljiviji, tehnički potkovaniji i znatno čvršći.

Na rockerskoj regionalnoj sceni, Kawasaki 3p stekli su kultan status. Do sada su izdali tri studijska albuma: ''Kawasaki 3p'', ''Idu Bugari'' i ''Goli zbog pasa''. Album prvijenac ''Kawasaki 3p'' 2003. godine nagrađen je Porinom za najbolji alternativni album, a bendu je osigurao i nagradu Crni Mačak u kategoriji "Nada godine". Za album ''Idu Bugari'' 2010. godine osvajaju svoj drugi Porin, sedam Zlatnih Koogli te nagradu Davorin za najbolji rock album. Njihov posljednji studijski album, hvaljeni i dugoočekivani ''Goli zbog pasa'' odlično je prihvaćen među publikom, a glazbeni kritičari ga ističu kao najbolji od dosadašnja tri Kawasakijeva albuma. Razlog što se izlazak albuma čekao dugih šest godina je upravo Kawasakijevski perfekcionizam i nivo kvalitete koji održavaju na svakom albumu. Album je proglašen jednim od najboljih hrvatskih i regionalnih izdanja iz 2015. godine.

Iako bend postoji od 1993. godine, široj javnosti pažnju su privukli deset godina kasnije provokativnim i nesvakidašnjim scenskim nastupom na Dori kada su se za pjesmu Eurovizije natjecali ogrnuti - kućnim ogrtačima. Punkerska ''Antonija'' bila je prva pjesma takvog izričaja na Dori, a time su otvorili put i ostalim neklasičnim bendovima. Svoju šaljivost shvaćaju ozbiljno, a originalnost i doza provokativnosti dio su svih njihovih nastupa pa se i na INmusicu može očekivati adrenalinom nabijen nastup za pamćenje! Uz Kawasakijev moćan zvuk zagarantirana je vrhunska zabava!