Barns Courtney

Barns Courtney

Britanski kantautor Barns Courtney novo je ime jedanaestog INmusic festivala! Barnsov specifičan vokal već je zavladao radio postajama, a svakoj novoj pjesmi koju napiše kao da je suđeno da postane hit te će savršeno upotpuniti nadolazeće izdanje INmusic festivala!
Iako rođen u Velikoj Britaniji, Barnes je većinu svog djetinjstva proveo u Seatlleu (SAD) prije nego se s 15 godina vratio u rodni Ipswich. Promjena okoline, odnosno preseljenje iz jednog okruženja u drugo, može se jasno čuti u njegovoj eklektičnoj mješavini stilova.Barns je od oba svijeta usvojio ono najbolje zahvaljujući čemu publika ima priliku uživati u njegovim notama koje uspješno mješaju američki blues-rock, hip hop i grunge te naravno britanski melodični indie.
Trenutno najveći hit mladog Barnsa, ''Fire'', pojavio se u filmu ''Burnt'' s Bradleyjem Cooperom, a kritika je složna kad tvrdi da Barns raspolaže s jednim od ponajboljih vokala današnjice, stoga ni ne čudi veliki uspjeh koji je postigao. Senzibilan i nježan, a istovremeno sklon mračnijem zvuku,Barns je često uspoređivan s Ed Sheeranom, koji mu je ujedno bio i školski kolega, te ranim Mumford & Sonsima. Prošlog tjedna izdao je dugoočekivani album prvijenac ''Hands'' koji će uskoro predstaviti i uživo na Jarunu!

Barns Courtney na INmusic festivalu predstavit će se u sklopu ETEP (European Talent Exchange Programme) programa koji podržava i pomaže talentiranim umjetnicima da nastupaju diljem Europe te im na taj način pomažu i u izgradnji internacionalne karijere. ETEP surađuje s vodećim europskim festivalima te raznim medijima diljem Europe. Mlade umjetnike podržavaju od 2003. godine.