The Bambi Molesters

The Bambi Molesters

Sisački The Bambi Molesters imaju hrvatsku adresu, ali svjetsku slavu. Više puta bili su predgrupa velikom R.E.M.-u, surađivali su s poznatim producentom i glazbenikom Chrisom Eckmanom (Walkabouts), a njihov singl ''Chaotica'' našao se i na soundtracku planetarno popularne serije Breaking Bad. Ovog ljeta na valovima dobre glazbe s njima će se surfati na jedanaestom izdanju INmusica!

Instrumentalna Bambi četvorka brzo je postala prepoznatljiva domaćem, ali i inozemnom tržištu. Jedan su od glavnih predstavnika surf-rocka u svijetu, a mnogi će za njihovu glazbu reći da zvuči kao soundtrack za neki od Tarantinovih filmova. Veliko inozemno priznanje dobivaju 1999. kad nastupaju kao predgrupa R.E.M.-u, a pridružili su im se i na Europskoj turneji 2003. godine. Iduće godine udružuju snage s Chrisom Eckmanom, predvodnikom benda Walkabouts, te nastupaju kao kolektiv pod imenom ''The Strange''. Danas iza sebe imaju 20 godina stvaranja, šest albuma, dva DVD-a od kojih Backstage Pass vodi kroz njihovu turneju s R.E.M-om, a njihove pjesme uvrštene su i na brojne kompilacije. U ljeto 2010. godine album ''As the Dark Wave Swells'' našao se na čak 12. mjestu na listi najprodavanijih albuma na Amazonu u kategoriji rock 'n' roll glazbe. Pažnju su privukli i svjetski poznatim časopisima ''Q'', ''Uncut'' i ''Sunday Times'', a pjesme im se vrte na svim američkim i britanskim radijima. Osim na radio postajama, već je dobro poznato da Bambije možemo čuti i na filmu. Osim Chaotice, pjesma ''C Alpha E'' može se čuti u američkom filmu ''The Treat'', a čak tri pjesme s prvog albuma '' Dumb Loud Hollow Twang'' korištene su u slovenskom filmu ''Barabe''.
Basistica Lada Furlan Zaborac, gitaristi Dalibor Pavičić i Dinko Tomljanović te bubnjar Hrvoje Zaborac zaslužni su za velika postignuća benda, a uz inozemni uspjeh, svakako je važno istaknuti i sedam nagrada Porin - od kojih čak četiri za najbolju instrumentalnu izvedbu. U energičnost i originalnost njihovog nastupa publika će se imati prilike uvjeriti i na ovogodišnjem INmusic festivalu!