La Roux

La Roux

Londonska electro pop atrakcija dolazi u Zagreb! Nekada dvojac, danas solo projekt pjevačice Elly Jackson, stiže ovo ljeto na zagrebački Jarun. Grupa je nastala 2006. godine, a drugi član bio je producent Ben Langmaid, s kojim se multitalentirana, crvenokosa Elly, razišla prije snimanja novog albuma radi kreativnih različitosti. Producentsku ulogu tada je preuzeo Ian Sherwin.

Prvi i Grammyjem nagrađen album naziva "La Roux" izašao je 2009. godine i sadrži velike hitove poput "In for the Kill" i "Bulletproof". Novi aktualni album "Trouble in Paradise" izašao je 2014. godine. Album je odlično prihvaćen, zvuči puno toplije i zrelije od prethodnog, a La Roux je njime nedvojbeno pokazala svoj napredak i kao samostalna autorica. Glazbeno puno raznovrsniji i kompleksniji, "Trouble in Paradise" oduševio je fanove i kritiku koja ga je svrstala u najbolje albume protekle godine. Elly Jackson je trenutno jedna od najtalentiranijih mladih glazbenica, a raspon njezina glasa ekvivalentan je talentu, čemu svjedoči činjenica da je na novom albumu, osim što je pisala tekstove, zaslužna za dio produkcije, odsvirala je većinu instrumenata te čak i radila dizajn za omot.

U vrlo kratkom periodu zaslužila je mnoštvo nominacija i nagrada, među kojima i Grammy za najbolji album elektronske/dance glazbe. Pjesme La Roux mogle su se čuti u nizu rado praćenih televizijskih serijala poput Entourage, a Elly Jackson je surađivala s mnogim svjetskim imenima, kao što su Kanye West, Jay – Z i Chromeo te nastupala na poznatim festivalima širom svijeta. Elly je izuzetno karizmatična osoba kojoj je umjetnost i glazba zapisana u genima – dolazi iz umjetničke obitelji, roditelji su joj oboje glumci a baka osnivačica ansambla London Chamber Orchestra pa ne iznenađuje da se Elly glazbom počela baviti kao dijete. Ovakav talent se ne susreće često, zato ne treba propustiti priliku ove godine u Zagrebu, na našem najvećem open air festivalu, koji slavi svoju desetu godišnjicu.