Kate Tempest

Kate Tempest

Ravno iz Londona na Otok mladosti stiže nam mlada engleska pjesnikinja i reperica, Kate Tempest. Počela je pisati stihove sa 16 godina, kada je i prvi put nastupala na open mic-u u malom klubu na West Endu. Deset godina poslije cijenjeni je izvođač, pisac kazališnih komada te nagrađivana pjesnikinja sa dva izdana djela. Zajedno s svojim bendom Sound of Rum snimila je album Balance, s kojima je bila na turneji po Europi, Australiji i Americi, a nastupala je na velikim europskim festivalima kao što su Glastonbury, Latitude, ali i na mjestima kao što su Nu – Yorican poetry café, gdje je sa svojom slam poezijom osvojila čak dvije nagrade. Sudjelovala je na turnejama sa izvođačima kao što su Femi Kuti, Saul Williams i John Cooper Clarke.

Tijekom karijere surađivala je sa Sinead O Connor, Bastille, the King Blues i Damien Dempsey-em. Prošle godine izašao je njen album Everybody Down, za Big Dada etiketu, dok je za produkciju bio zaslužan Dan Carey, poznat kao jedan od najcjenjenijih producenata u Engleskoj. Tempest i Carey su imali dogovor da će snimiti jednu, dvije stvari, no kreativnost im je proradila čim su ušli u studio te su na kraju snimili 12 pjesama. Album je lani nominiran za Mercury nagradu, a početkom 2015. osvojio je nagradu Radioeinsa i Der Tagesspiegela za album godine 2014. Naravno da je album oduševio i publiku. Ne sumnjamo u jednako oduševljenu publiku ove godine na zagrebačkom Jarunu, na ovogodišnjem jubilarnom 10. INmusicu.

Talentirana Kate Tempest na INmusic festivalu će se predstaviti u sklopu ETEP (European Talent Exchange Programme) programa koji podržava i pomaže talentiranim umjetnicima da nastupaju diljem Europe te im na taj način pomažu i u izgradnji internacionalne karijere. ETEP surađuje s 90 vodećih europskih festivala, 25 javnih radio stanica diljem Europe te internacionalnim medijskim servisom EBU. Mlade umjetnike podržavaju od 2003. godine.