Vlada Divljan

Vlada Divljan

Nakon prva dva dana festivalskog tulumarenja za koje je zaduženo Ljetno Kino, „kućni bend“ INmusic festivala, posljednji dan rastu u big band i pridružuje im se legendarni Vlada Divljan!

Vlada Divljan i Max Juričić iz Ljetnog Kina dijelili su velik dio životne i glazbene povijesti. Dok je Vlada harao s Idolima, Max je svoj trag u glazbi ostavio s grupom Film. Prije par godina putovi su im se opet susreli, a instrumenti ukrstili. Max je skupio probranu ekipu u Ljetno Kino, a Vlada je napisao još nekoliko predivnih pjesama. Rezultat je album Četiri godišnja doba koji je odmah pokazao kako dobro može zvučati kombinacija snažnog prijateljstva i velikog iskustva.

Vlada Divljan najpoznatiji je na ovim prostorima kao frontman legendarnog benda Idoli koji je palio i žario bivšom Jugoslavijom. Ipak, njegov rad zahvaća puno više od toga. Nakon raspada Idola Divljan se upustio u solo vode, a rezultat su brojni studijski albumi, glazba za film i suradnja s drugim izvođačima koja je u slučaju Ljetnog Kina prerasla u nešto više.

Ljetno Kino zaduženo je za Balkan party uz Ko to tamo peva pozornicu u ponedjeljak i utorak. Dan iza toga u njihovu postavu uskače novi član te kao Vlada Divljan & Ljetno Kino big band sele na Main stage. Očekuju vas pjesme koje su se odmah udomaćile u uhu poput Najlepša, Iza osmeha ili Vodim te na more, ali i stari Divljanovi hitovi Maljčiki, Malena ili Retko te viđam s devojkama, ovaj put u novom ruhu.

Publici ne preostaje ništa drugo nego uživati u ovoj kombinaciji izvođača koja će posljednji dan festivala najbolji mogući način pretvoriti u savršen početak ljeta.