Rambo Amadeus

Rambo Amadeus

Zbog posjeta Ramba Amadeusa, visokog glazbenog dužnosnika, neće biti potrebno zatvoriti ulice središta Zagreba. Škole će raditi, a predsjednici Vlade, države i Sabora će, ako tako požele, diplomatski susret odraditi kao publika.

Na deveti INmusic festival dolazi Rambo Amadeus, čovjek koji iza sebe ima diplomu PMF-a, mnoge jedriličarske medalje te deset studijskih i četiri live albuma. Rambo stiže u odličnoj koncertnoj formi i to u pratnji dvojice Winettua. O ovom panregionalnom izvođaču ne treba trošiti mnogo riječi. Svoju borbenu spremnost demonstrira uvijek naoštren britkošću, cinizmom i instrumentima iz kojih ispaljuje nagomilano glazbeno gradivo i niže hit na hit.

Kako Rambo radi sve te silne hitove ne treba se pitati jer je svoju tajnu podijelio sa svijetom u svom, naravno, hitu „Kako se zapravo radi hit“. Jasno, to ne znači da publika neće svaki puta iznova biti gladna čuti bezvremenske „Šakom u glavu“, „Zreo za penziju“ ili „Urbano, samo urbano“.

Veliko je pitanje što će publici INmusic festivala isporučiti „muzičar, pjesnik i medijski manipulant“ Rambo Amadeus. Jedno je ipak sigurno. Čovjek je to koji u rukavu uvijek ima nešto novo i nešto originalno. Kako i ne bi kada je od svojih početaka prešao put od performansa, nekoliko bendova i još više albuma. Rambo je bio i još uvijek jest mnogo toga. On je glazbenik, politički aktivisti, ali i Nagib Fazlić Nagon, rudar koji je snimio album. Sve navedeno ukazuje da će velik broj ljudi posljednji dan festivala pohoditi pozornicu Ko to tamo peva da bi uz Ramba provjerili vrijedi li ona njegova „bolje jedno vruće pivo nego čet'ri ladna“.

Dakle, u srijedu 25.06., pored legendarnog autobusa firme Krstić i sin, pjeva Antonije, tj. Nagib, tj. Rambo. Velika je to stvar jer ne dolazi svaki dan na INmmusic festival osoba koja nije izmislila turbo folk, ali mu je dala ime.