Partibrejkers

Partibrejkers

Neuništivi garažni rokeri. Jedan od temelja YU rock scene te ujedno glazbena lektira onima koji su rođeni kada i njihove najpoznatije pjesme. Sve ovo, ali i puno više, pada na pamet kada čujemo za legendarne Partibrejkerse. Čak i nakon trideset i dvije godine Partibrejkersi oduševljavaju svojim neposrednim i moćnim rock zvukom te uvijek iskrenim nastupima. Zbog Partibrejkersa i njihovih rock himni u prvim će se redovima u svojim kožnjacima nerijetko gibati različite generacije ljubitelja sirovog zvuka.

Partibrejkers su davne 1982. osnovali Zoran Kostić Cane i bubnjar Goran Bulatović Manza, a ubrzo im se pridružuju gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Konstadinović Ljuba. Iste godine održavaju svoj prvi nastup u Dadovu kao predgrupa bendu The Fifties. U Zagrebu su jednom prilikom za tri dana održali pet koncerata. Tom prilikom na njih je uho bacio i Džoni Štulić koji se ponudio da im bude producent. Već 1985. snimaju svoj prvi album "Partibrejkers I", koji i danas predstavlja jedan od najutjecajnijih debitantskih albuma ikad objavljenih na području bivše Jugoslavije.

Nakon prekida i ponovnog okupljanja, bend 1988. izdaje novi album, koji se trebao zvati "Kobila i pastuv preljubnik", no greškom dizajnera koji je zaboravio staviti naslov na omot ploče, album je nazvan "Partibrejkers II". Bend nastavlja s radom punom parom i već sljedeće, 1989. godine snima treći album na kojem surađuju s Giletom iz Električnog Orgazma. "Kreni prema meni", "Zemljotres", "Hipnotisana gomila", "Ono što pokušavam sad" tek su neki od hitova s albuma koji za njih označava definitivnu prekretnicu i proboj na SFRJ scenu. Ovo rezultira velikom turnejom po SFRJ, tijekom koje su nekoliko puta nastupali kao predgrupa Motorheadu.

U godinama koje slijede, intenzivno nastupaju u inozemstvu i izdaju albume "Kiselo i slatko" "Ledeno doba", "Gramzivost i pohlepa", te 2007., nakon gotovo 5 godina stanke, album "Sloboda ili ništa". 2010. izlazi njihov drugi live album pod nazivom "Krš i Lom", nastao na dva koncerta u klupskoj atmosferi beogradskog Doma omladine te biografija benda "Srce kuca tu je".

Partibrejkers nam se vraćaju nakon što su već jednom prilikom pošteno prodrmali publiku INmusic festivala i u trenutku kada  pripremaju novi album „Sirotinjsko carstvo“. Već možemo slušati singl Sitna lova, a Cane poručuje da ostatak albuma možemo očekivati do kraja ljeta. Dakle, kao i zadnji put, očekujte pregršt starih i novih hitova ispunjenih čistom rock energijom.