Kuroma

Kuroma

Još jedna glazbena poslastica sprema se za ovogodišnji INmusic festival! Kuroma je vrlo zanimljivi i intrigantni glazbeni projekt Hanka Sullivanta, člana benda MGMT, kojeg ćemo gledati na ovogodišnjem INmusicu i benda The Whigs. U ovom četveročlanom projektu, pridružili su mu se Simon O'Connor (Amazing baby), James Richardson (MGMT) i Will Berman (MGMT). Kuroma su upravo završili rad na albumu "Kuromarama", koji je producirao Benjamin Goldwasser, a priliku da ga čujemo imat ćemo na OTP World Stageu devetog INmusic festivala koji će se održati od 23. do 25. lipnja na jarunskom Otoku mladosti.

Projekt Kuroma započeo je 2007. godine, a već sljedeće godine izašao je EP "Paris", a zatim i album naziva "Psychopomp" 2010. godine. Uslijedila je turneja na kojoj su svirali sa cijenjenim glazbenim imenima poput MGMT, Primal Scream, Tame Impala i The Whigs. Najveći dio 2013. godine Kuroma su proveli na turneji s MGMT, a samo u sjevernoj Americi odsvirali su više od 60 koncerata!

Muzika Kurome mogla bi se opisati kao organski, nepolirani, psihodelični elektro-pop sa primjesama klasičnog rocka, skup glazbenih eksperimenata koji vrlo lako ponese slušatelja. Prvi album "Paris" ispao je internetski fenomen i zaradio vrlo dobro kritike.