The Fratellis

The Fratellis

Škotski rockeri i autori zaraznih hitova "Creepin Up The Backstairs", "Whistle For The Choir" i "Chelsea Dagger," The Fratellis obogaćuju line up devetog po redu INmusic festivala!

The Fratellis su se okupili u Ožujku 2005. godine i nije im dugo trebalo da postanu glavni škotski izvozni proizvod. U samo nešto manje od dvije godine škotski rockeri iz Glasgowa samo u Velikoj Britaniji prodali su više od milijun kopija svog albuma prvijenca naziva "Costello Music", koji je producirao Tony Hoffer, poznat po suradnji s Beckom i grupom Air.

Vrhunac dosadašnjeg uspjeha Fratellisa bila je zasigurno nagrada Brit Award koju su odnijeli 2007. godine u kategoriji "Best British Breakthrough". To je bilo veliko priznanje bendu, a članovi sastava iznimno su ponosni na to što su ih izabrali slušatelji radija BBC1.

U dvije burne godine u kojima ih je poznati glazbeni časopis NME prozvao "najboljim novim bendom u Britaniji", proveli su 3 tjedna u samom vrhu glazbenih ljestvica od kada je izašao njihov prvi album 2006. godine. Samo 6 mjeseci kasnije odsvirali su rasprodanu turneju u Britaniji, od toga 4 večeri u Brixton Academyu, kultnom londonskom koncertnom prostoru.

Prvi album "Costello Music" donio je nekoliko zaraznih hitova, jedne od onih pjesama koje jednostavno ne možete izbaciti iz glave i prestati pjevušiti, poput "Creepin Up The Backstairs", osjećajna "Whistle For The Choir" i epska "Chelsea Dagger", čiji je prepoznatljivi refren postao toliko popularan da ga se može čuti na svakom velikom stadionskom sportskom događanju diljem Britanije.

The Fratellis su izdali 3 albuma, od kojih je posljednji "We need Medicine", na kojem se nalazi singl "Seven Nights Seven Days", svježe izdan krajem 2013. godine, a promovirat će ga upravo na glavnoj pozornici INmusic festivala!