Bombay Bicycle Club

Bombay Bicycle Club

Obzirom da nitko od članova sastava Bombay Bicycle Club nije stariji do 24 godine, malo je neobično reći da su glazbeni veterani. No, u današnje vrijeme kada se glazbene zvijezde pojave jednako tako brzo kao što i nestanu, Bombay Bicycle Club, koji su 2014. godine izdali četvrti album, je sasvim opravdano nazvati veteranima. Priča kao što je njihova više se ne događa tako često. Otkad su potpisali ugovor s izdavačkom kućom Island, dobili su prostora i mogućnosti da se svakim albumom glazbeno sve više razvijaju.

"Čini mi se da smo postigli balans stvarajući glazbu koja je i interesantna i inteligentna, no u isto vrijeme se ne bi mogla karakterizirati profinjenom ili elitističkom", kazao je Jack. "Želite zadovoljiti slušatelje koji vole onu "tehničku" stranu glazbe, no netko tko sluša radio bi trebao moći i pjevušiti uz to. Ako možete pronaći taj balans, onda je to zaista nevjerojatno."

Bombay Bicycle Club čine Jack Steadman, Jamie MacColl, Suren de Saram i Ed Nash. Odrasli su u sjevernom Londonu, a ugovor s izdavačkom kućom Island potpisali su već sa 18 godina, tako da je već 2009. godine njihov debi album "I Had the Blues But I Shook Them Loose" ugledao svijetlo dana. Isti je pokupio hvalospjeve glazbene kritike poput NME-a, Uncuta i drugih. Drugi album "Flaws" izdali su godinu dana kasnije, 2010. godine, neočekivano promijenili glazbeni smjer, uključivši folk, akustiku i pjevne melodijske linije. Ostvario je nevjerojatan uspjeh i nominiran je za Ivor Novello nagradu za najbolji album. Treći album "A Different Kind of Fix" začinili su još sa malo sofisticiranih ritmova i indie-rock gitarskim rifovima.

Posljednji album "So Long, See You Tomorrow" iz 2014. godine remiksirao je Mark Rankin koji je za isto bio zadužen i na posljednjem albumu grupe Queens of the Stone Age koju ćemo također gledati 10. lipnja u Zagrebu u organizaciji INmusic festivala. Osim na pozornici INmusica, ovaj sastav zasvirat će i na brojnim velikim svjetskim glazbenim festivalima kao što su Southside, Rock Werchter, T in the Park, Fuji Rock, Reading i Leeds itd.