Team Ghost

Team Ghost

Lineupu ovogodišnjeg INmusic festivala pridružuje se još jedan uigrani tim. Team Ghost dolazi iz Francuske, a osnovan je 2009. godine. Njihov nastup na INmusic festivalu ostvaren je u suradnji s Francuskim institutom u Zagrebu.

Frontmen Nicolas Fromageau i njegovi kolege iz benda Christophe Guérin (gitara), Felix Delacroix (bubnjevi) te Pierre Blanc (bas) dijelili su afinitete prema atmosferičnosti izvođača kao što su Tangerine Dream ili Brian Eno te rock opredjeljenju bendova-uzora Sonic Youth ili My Bloody Valentine.

Nicolas je preseljenjem sa sunčane francuske rivijere u mističan i ubrzani Pariz nastavio razvijati svoj interes za goth, a eksperimentiranjem ga je uspio spojiti s elementima electro-popa, indie rocka, dance glazbe i hard rocka. Naizgled nemoguća mješavina itekako je funkcionirala pa je Team Ghost ubrzo zapeo za uho brojnim glazbenim znalcima, dok ih je bend Crystal Castles pozvao na svoju europsku turneju. Pohvale za odlične nastupe i energiju na sceni nisu izostale. Ugledni glazbeni magazin NME je za opis njihove glazbe skovao termin cold gaze, a doživljaj pri slušanju opisivao se poput nalaženja u ambijentu nekog znanstvenofantastičnog romana.

Team Ghost su dosad objavili dva EP-a I Never Did Anything Wrong To You te Celebrate What You Can't See, a prvi studijski album Rituals objavili su ove godine. Dnevne i noćne smjene provedene u studiju rezultirale su s dvanaest singlova i jednim bonus trackom, a ambicije benda tu naravno ne prestaju pa već razmišljaju o stvaranju još boljeg novog albuma. Nicolas dotad albumu prvijencu predviđa svijetlu budućnost. A čini se sasvim logičnim vjerovati čovjeku koji je bio jedan od osnivača M83, benda koji osim pohvala publike diljem svijeta osvaja i nominacije za Grammy nagrade.