Iggy and The Stooges

Iggy and The Stooges

Legende svjetske glazbene scene u čijoj se srži nalaze pravi i originalni punk rock, nevjerojatna i neiscrpna energija, inovativnost, kreativnost i beskompromisnost vraćaju se na INmusic festival!

James Newell Osterberg poznatiji kao Iggy Pop ili „kum punka" ostvario je zavidnu karijeru. S više od četrdeset godina glazbenog iskustva postao je živa legenda koja je obilježila suvremenu glazbu. Sa Stoogesima te tijekom solo karijere snimio je brojne albume, skladao filmsku glazbu, čak se poigravao jazzom i countryjem. Njegov izlazak na scenu INmusic festivala 2007. godine kod publike je ostao zapamćen kao jedan od najboljih festivalskih nastupa, ali i najboljih rock nastupa koji je hrvatska publika uopće imala prilike vidjeti. Sretnici koji su se uspjeli dokopati pozornice s njime su zagrljeni otpjevali hit „No Fun", a sljedeće se godine opet možemo nadati ludovanju uz „I Wanna Be Your Dog", „Raw power", "Search and Destroy"...

Iggy i danas nevjerojatno dobro izgleda i čini se kao da je u 66. godini života njegova energija na vrhuncu. No neće Iggyjev goli torzo biti sve što sja na predstojećem INmusic festivalu. I na osmom će izdanju uz odlične bendove publiku iznenaditi brojni novi dodatni sadržaji. Detalji će još neko vrijeme ostati skriveni, ali sudeći po ovogodišnjim Nargila Chill Out Baru, pozornicama Tko pjeva zlo ne misli te Ko to tamo peva ili ljudskom džuboksu sve posjetitelje čeka dobar provod.