Vlasta Popić

Vlasta Popić

Vlasta Popić je punk rock bend iz Varaždina, a čine ga: Ivan Ščapec (vokal, gitara, bas), Dražen Hižak (bas, gitara) i Tena Rak (vokal, bubnjevi). Postoje od kraja 2007., no tek krajem 2009. počinje njihovo zapaženije djelovanje izvan Varaždina. Ubrzo izdaju EP „Najjača ultimativna mašina za ubijanje", nakon kojeg osvajaju 2. mjesto na HGF-u i u konkurenciji od 370 bendova iz cijele regije ulaze u finale Jelen Demofesta.

Kombinacijom sirove energije, originalnih tekstova, britrock riffova i noise dionica čine pravo osvježenje na sceni, te su početkom 2011. proglašeni demo bendom godine po izboru publike na portalu terapija.net. Ubrzo slijede zapaženi koncerti u Galeriji SC-a s Repetitorom, Močvari s Goriborom i Atriju&TD-a s Hemendexima koji biva proglašen domaćim koncertom godine od strane kritičara na portalu terapija.net.

U lipnju pobjeđuju na šumadijskom demofestu u Kragujevcu i osvajaju snimanje i izdavanje albuma za srpsku izdavačku kuću SKC Kragujevac.

Na ljeto 2011. odlaze na turneju sa zagrebačkim kantautorom Felonom u sklopu koje u 11 dana posjećuju 11 gradova u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i na jugu Hrvatske. Do sada su odsvirali više od 60 koncerata diljem regije.

U studenom snimaju album prvijenac nazvan „Za očnjake" pod producentskom palicom Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki prezir, Nežni Dalibor, Repetitor, Stuttgart Online...) u beogradskom studiju Digimedia. Album je izašao za srpsku etiketu SKC Kragujevac pod nazivom „Za očnjake" te je dostupan za download na bandcamp stranici benda.