Reptile Youth

Reptile Youth

Glazbeni duo Reptile Youth (u početku znani i kao Reptile and Retard) trenutno su jedan od najinteresantnijih live bendova na europskoj sceni. Dinamiku njihova live nastupa opisuju kao "ludu i frenetičnu", a kako to izgleda moći ćemo se uvjeriti ovo ljeto na INmusic festivalu!

Do sada su međunarodno prepoznati svojim live nastupima diljem Europe i Japana. Svirali su na pozornicama najznačajnijih europskih festivala poput Roskilde Festivala u Danskoj, Reeperbahn Festivala u Njemačkoj, Montreux Jazz Festivala u Švicarskoj, Waves Vienna u Austriji, Sonic Visions u Luksemburgu,također i na Unit Tokyo u Japanu.

Osim što su održavali live svirke diljem Europe, ovaj interesantan duo prošlo je ljeto i jesen davao posljednje zahvate svom debi albumu kojeg ćemo moći čuti na INmusic festivalu. Debi album je uglavnom sniman u Londonu sa producentima Markom Ralphom, znanom po suradnji sa Hot Chipom, koje smo također imali prilike gledati na INmusic festivalu i Daveom M. Allenom, koji je producirao bendove poput Sisters of Mercy, Human League i većinu albuma The Curea.

Album je uspio uhvatiti dinamiku i frenetičnost live nastupa Reptile Youtha, a album manifestira glazbeni stav benda kojeg mnogi nazivaju "organskim punkom".

Nastup je ostvaren u suradnji s programom ETEP - European Talent Exchange Program - kojemu je cilj poticanje nastupa i popularizacije europskih izvođača kroz festivale, radio i TV emisije i ostale medije unutar Europe.