Human Woman

Human Woman

Island je očito prostor izvsrne umjetničke energije. Uz niz afirmiranih glazbenih imena, pojavljuju se i odlični novi bandovi. Takav jedan je i Human Woman o kojima se trenutno sve više i više priča. Human Woman kombinacija je dvaju izuzetnih karaktera: Jón Atli (a.k.a Sexy Lazer) i Gísli Galdur (a.k.a Galdur).

Galdur je bivši član elektro-pop banda "Trabant", a osim toga imao je ključnu ulogu u sastavima poput Ghostdigital ili Quarash i još mnogih drugih. Nakon mnogo godina nastupanja diljem svijeta, odlučio je krenuti novim putem i počeo je skladati kazališnu glazbu za razna islandska kazališta. Njegove skladbe nisu prošle nezapaženo te je nagrađen prestižnom nagradom "Gríman drama award" i to za najbolju kompoziciju. Uz komponiranje, ostao je vjeran i svojim afinitetima, a to je - biti DJ. Kao jedan od najuspješnijih islandskih DJ-a, poznat je po svom sofisticiranom izboru glazbe surfajući raznolikim žanrovima. Njegova publika već zna da je večer uz Galdura doživljaj za pamćenje.

Drugi član, Sexy Lazer, poznat je po svojim ulogama u raznim sastavima. Nedavno je surađivao sa Kasperom Bjørkeom svirajući bas i remiksirajući potpuno zarazne plesne stvari koje publiku na plesnom podiju obično dovedu do potpune ekstaze. Kao i Galdur, i on je jedan od najboljih islandskih DJa i uživa status priznatog glazbenika na svojoj sceni. Također je poznat kao i tzv. "mood manager" noćne scene u Reykjaviku, išao je na turneju sa bandom GusGus i bio je zadužen upravo za - raspoloženje. "Biti mood manager je težak posao ali nagrada je slatka", kaže na to Sexy Lazer.

Udruživši se u studiju, par je stvorio fantastičan moderni elektro-pop, kojeg su kombinirali sa svojim prijašnjim uratcima ‚Delusional' i 'Love Games' . Singlovi su inače bili teaseri za album koji je izašao u ožujku ove godine.

Pod utjecajem mnogih različitih glazbenih žanrova, duo stvara senzualnu, zaraznu indie-dance- elektro-pop atmosferu, koja na momente podsjeća na pop scenu osamdesetih dok istovremeno nosi suvremeni zamah, dobrim dijelom zahvaljujući i produkciji dvojca Human Woman. Human Woman slušajte na putovanju, sa prijateljima, za uživanje i naravno na INmusic festivalu ovo ljeto!