Dry the River

Dry the River

Dry The River čine bivši student antropologije, bivši beskućnik, jedan klasično obrazovan violinista i dvojica "običnih". Potpuno različitih životnih i glazbenih puteva, Pete Liddle (vokal, gitara), Matt Taylor (gitara), Scott Miller (bas), William Harvey (violina) i John Warren (bubnjevi) u proljeće 2009. susreli su se u jednoj kući u istočnom Londonu. To zajedničko boravište i radno mjesto, gdje su zajedno i živjeli i svirali, rezultiralo je ubrzo i prvim snimkama. Glazbeni uzori benda su široki; Leonard Cohen, Bruce Springsteen, Devendra Banhart, At The Drive In... Pjevač Liddle prisjeća se: "Bili smo u metalu i rocku, ja sam se i folkom bavio. Htjeli smo ispresijecati sve te žanrove, to je bila naša ideja."

U samo dva dana nastao je prvi EP "The Chambers & Valves EP", i priča se već zakotrljala. Tek što se pjesma počela vrtiti, krenula je i potražnja za live nastupima. Uslijedile su svirke sa izvođačima poput The Magic Numbers, Johnny Flynn, Two Door Cinema Club i Plan B - jednim od izvođača ovogodišnjeg INmusic festivala.

Prije svega bogat spoj folka i rocka, kao i markantni falseto pjevača je ono što publiku u sve većem i većem broju privlači na koncerte Dry The River. U 2010. godini sviraju prve samostalne koncerte, koji su u Londonu redom rasprodani. Sljedeće, 2011. godine izlazi prvi pravi singl "New Ceremony", a zajedno sa producentom Peterom Katisom (koji je producirao Interpol i The National) kreću u studio i snimaju debi album.

U veljači ove godine izašao je "Shallow Bed", debi album Dry the River. Peter Liddle kaže; "Mi smo kao familija. Drugačiji line up si ne bih mogao zamisliti. Priviknite se na nas."

Dry The River ove godine sviraju na svim relevantnim glazbenim festivalima, od Reading & Leedsa, Isle of Wighta, Open 'era, Pohode i drugih, a u lipnju će doći i na INmusic festival, koji se održava 28., 29. i 30. lipnja na jarunskom Otoku mladosti.