D ELVIS

D ELVIS

"D ELVIS je vokalno instrumentalni sastav nastao fuzijom četiri osnovna elementa izložena stalnom utjecaju rock'n'rolla!

Mario- Vjetar (vokal) je tjelesno utjelovljenje Elvisa Presleya! Nevičnom oku možda će se učiniti da zgodni, visoki, preplanuli Elvis i omanji, ugodno popunjeni i bradati Mario nemaju baš previše dodirnih točaka no kad ljudi čuju njegov pijev, iste sekunde počnu vjerovati u reinkarnaciju!!!

Zec -Voda (gitara) unosi u bend protočnost melodije i budi u publici atavistična prisjećanja na prapočetke rock'n'rolla kada nije bilo bitno tko ima kakvo pojačalo i koliko skupu gitaru već kad je bilo bitno da gitarist ima muda do koljena!!!

Lana- Vatra (bas) je ritmična poetesa benda čiji atraktivan izgled plijeni te stvara legije okorjelih obožavatelja. U njenim rukama bas gitara gori, a muškarci se pretvaraju u voodoo lutkice spremne da budu prinesene kao žrtve na oltaru rock'n'rolla!!!

Sven -Zemlja (bubnjevi) je najstabilniji faktor benda, čovjek sa jednim licem ali tisuću ruku. Njegovi ritmovi zvuče istovremeno plemenski i plesno te donose transcedentalnu dimenziju njihovoj svirci privlačeći pokojnog Kralja iz onostranog direktno na pozornicu!!!

I kao da to sve samo za sebe nije dovoljno, njihov glazbeni vremeplov ne svira samo standardne obrade Elvisa Presleya već istražuje i paralelni svemir u kojem je Elvis ostao živ nakon kobnog dana! U maniri ranog rockabilly Elvisa, ova fantastična četvorka obrađuje i pjesme drugih izvođaća koji se prenosili plamen rocka generacijama kao da je neka bizarna štafeta mladosti: Clash, Sex Pistols, Doors, Ramones, Frank Zappa ...

Long live rock'n'roll!!