Archie Bronson Outfit

Archie Bronson Outfit

Archie Bronson Outfit je divlji, psihodelični britanski indie-blues-rock trio, a njihova je glazba šaroliki spoj popa, noisea, eksperimenata i neočekivanih gitarskih egzibicija. Do sada su izdali tri albuma: Fur (2004), Derdang Derdang (2006) i Coconut (2010).

Trojka, inače prijatelji od malih nogu, u početku su uglavnom svirali po lokalnim klubovima i pubovima u zapadnoj Britaniji, i istovremeno studirali umjetnost. Nakon što su napustili rodni Wiltshire i otišli u London, zamijetila ih je izdavača kuća Domino Records (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys) koja im je izdala debi album Fur 2004. godine.

U travnju 2006. godine izašao je drugi album Archie Bronson Outfita Derdang Derdang, čiju produkciju potpisuje Jacquire King, producent koji je surađivao i s drugim poznatim glazbenicima kao što su Tom Waits ili Kings of Leon. Album je dobio odlične kritike uglednih glazbenih časopisa kao Mojo, Uncut i Time Out. Časopis Mojo ocijenio je album s četiri od pet zvijezdica, Uncut isto tako, dok je Time Out album ocijenio najvišom ocjenom. Prestižni Mojo ih je nagradio i nominacijom za najbolji novi band (Best New Act Nomination) zajedno s novim sastavom Jack Whitea, The Raconteurs. New Musical Express, još jedan ugledni glazbeni časopis, opisao je jedinstven zvuk britanskog trija vrlo jednostavno: "Izvrsno divlje."

Treći album, Coconut, ugledao je svjetlo dana 2010. godine, te pokupio izvrsne kritike NME-a, Drowned in Sounda i Moja, koji album uglavnom opisuju kao "euforičnog", "divljeg" ili "prljavog". Ono u čemu se svi slažu jest da je njihova muzika beskompromisna.

Archie Bronson Outfit bili su gosti prvog izdanja INmusica, 2006., a šest godina kasnije vraćaju se na INmusic kako bi pokazali što to znači biti beskompromisan, euforičan i divlji sastav.

www.archiebronsonoutfit.com