Tričke

Tričke

Tričke su veseli zagrebački pop-punk osmerac, koji je nastao sasvim slučajno kao svadbeno iznenađenje da bi u posljednjih nekoliko godina prerastao u jedan od najšarmantnijih sastava u regiji.

Nakon svadbenog krštenja, svoj prvi nastup Tričke imaju u Županji gdje snimaju i prve snimke, a pjesme se potom pojavljuju na "Bombardiranju New Yorka vol 11." neuništivog Zdenka Franjića. Nedugo zatim, Tričke ponovno putuju u Županju kako bi snimile svoj album prvijenac "Otkud tebi slovo B", također za etiketu "Slušaj najglasnije". Pjesma s tog albuma "Suprotno" uspješno se vrti na Ceneru, a zagrebačka Stojedinica pušta i "Ti si moj" i "Stroj".
Tri godine kasnije, nakon nekoliko zapaženih nastupa, Tričke snimaju svoj drugi album "Zašto tako smiješan stojiš", ovoga puta za izdavačku kuću "Jaka produkcija".

Premda na INmusicu nastupaju prvi put, frontman Tomislav Jančec ne brine jer su pored njega tri prekrasne djevojke: Alena Detan Karlović, Gordana Jančec i Tanja Sladetić, dok bubnjara Ivana Sladetića u stopu prati basist Tomislav Karlović, a bučnom dojmu svojim gitarama pridonose Matija Zadravec i Filip Fruk.

A koliko su točne riječi Aleksandra Dragaša koji ih u recenziji drugog albuma naziva "trenutno najeuforičnijim i najoptimističnijim hrvatskim bendom koji ispaljuje energetske bombe", Tričke će dokazati nastupom na ovogodišnjem izdanju INmusic festivala.

Diskografija:

Otkud tebi slovo B? (2007.)
Zašto tako smiješan stojiš (2010.)

http://www.myspace.com/trickehejhej