THE STREETS

THE STREETS

The Streets je najnovije potvrđeno ime koje se pridružuje dosad objavljenom lineupu INmusic festivala. Nakon što je prije samo mjesec dana izdao svoj posljednji album, zajedno s viješću o povlačenju s glazbene scene, britanski reper Mike Skinner, aka the Streets, kreće na svoju oproštajnu turneju u sklopu koje će jedan od koncerata održati upravo na INmusicu.

Ovaj reper, glazbenik i producent iz Birminghama prepoznatljivog naglaska, na britanskoj se glazbenoj sceni predstavlja sa singlom Has It Come to This koji mu 2000. izdaje diskografska kuća Locked On, poznata po suradnji s izvođačima kao što su Artful Dodger i Craig David. The Streets uskoro snima i prvi album Original Pirate Material, koji zahvaljujući savršenoj produkciji i kvalitetnim tekstovima koji reflektiraju život moderne britanske generacije, zauzima posebno mjesto unutar UK garage scene. U razmaku od nekoliko godina slijede albumi A Grand Don't Come For Free, The Hardest Way to Make an Easy Living i Everything is Borrowed, koji odišu zanimljivim produkcijskim kombinacijama UK garagea, hip hopa i elektronike kao i Skinnerovim upečatljivim i britkim osvrtima na svakodnevne životne teme.

Početkom ove godine, the Streets izdaje svoj peti, a ujedno i posljednji album "Computers and Blues", koji, prema ocjenama kritičara, predstavlja još jedan u nizu njegovih briljantnih uradaka i kojim se na najbolji mogući način oprašta od glazbenog svijeta, stoga će njegov skorašnji nastup u Zagrebu obradovati raznovrsnu publiku INmusic festivala.

the-streets.co.uk
www.myspace.com/thestreets

Diskografija:

Original Pirate Material (2002.)
A Grand Don't Come for Free (2004.)
The Hardest Way to Make an Easy Living (2006.)
Everything is Borrowed (2008.)
Computers and Blues (2011.)