Retro Stefson

Retro Stefson

Već s prvim albumom ovaj simpatičan bend iz Reykjavika osvojio je cijeli Island, a svojim posljednjim uratkom "Kimbabwe", namjerava pokoriti i ostatak svijeta. Zvuči ambiciozno za grupicu tindejdžera, ali Retro Stefson su već s prvim nastupima uspjeli ono što mnogima teško polazi za rukom: nametnuli su se kao ambiciozna skupina izrazito talentiranih mladih glazbenika upečatljivog zvuka, koji je rezultat nesvakidašnje mješavine popa, disco housa i world musica.

Svoj prvi album " Montaña" izdali su prije dvije godine, no njihova priča započinje još 2006. kada se Unnsteinn Manuel Stefánsson (vokal i gitara), Þórður Jörundsson (gitara), Logi Pedro Stefánsson (bas gitara), Jon Ingvi Seljeseth (klavijature), Þorbjörg Roach Gunnarsdóttir (klavijature), Haraldur Ari Stefánsson (vokal i udaraljke) i Gylfi Sigurðsson (bubnjevi) okupljaju kao srednjoškolski projekt te iste godine dobivaju priliku za nastup na festivalu Iceland Airwaves. Otada, Retro Stefson su uspjeli izgraditi imidž jednog od najznačajnijih novijih islandskih bendova o čemu svjedoči i zavidan broj uspješnih nastupa kojima se mogu pohvaliti.

Njihovu neobičnu muziku kritičari redovito opisuju kao raznoliku mješavinu surf, latin, jazz, afro i pop utjecaja, a budući da članovi ovog sedmeročlanog benda dolaze iz različitih zemalja, ta se raznolikost osjeti i u njihovim zabavnim i razigranim pjesmama koje pjevaju na engleskom, islandskom i španjolskom jeziku.

Svoj prvi album " Montaña" izdaju 2008. u studiju benda Sigur Ros, dok im drugi album "Kimbabwe" izlazi u Islandu krajem 2010. te početkom 2011. u ostatku Europe. Zašto su Retro Stefson bend od kojeg se puno očekuje, pokazat će svojim skorim nastupom na šestom INmusic festivalu.

Diskografija:
Montaña (2008.)
Kimbabwe (2010.)

http://www.retrostefson.com/