Overflow

Overflow

Line-upu INmusic festivala pridružuje se i jedan od najuspješnijih bendova s ovih prostora, legende hrvatske punk rock scene Overflow. S više od 1000 koncerata diljem Europe, Amerike i Kanade te 6 izvrsnih albuma, izgradili su reputaciju jedinstvene koncertne atrakcije koja će svojom energijom, žestokim i veselim nastupom te najnovijim albumom "Hit Me" prodrmati zagrebački Jarun.

Bend su 1990. u Koprivnici osnovali Branimir Živković - Mali (gitara), Dejan Kostadinović - Kosta (bas), Dalibor Martinčević - Dado (bubnjevi) i Goran Živković - Žika (vokal) te već nakon godinu dana izdali svoj iznimno uspješan debi album "Through Department Store". Pohvale dolaze sa svih strana, a brzorastuću reputaciju dodatno učvršćuju i sljedećim albumima "Dorothy" iz 1993., "Extremely Perverted Fantasies of the Mad Milkman's Disordered Mind" iz 1997. te "Unbreastfed 69" iz 1999. Koncem 2000. bend se razilazi, no nakon punih 6 godina izdaju album "LIVE at...Parties" kojim se vraćaju na glazbenu scenu.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Overflow su nastupali na najznačajnijim glazbenim festivalima među kojima su i South by Southwest, Canadian Music Week, Frequency, Popkomm, Hodokvas, Fontenay le Compte, RegiON i Exit. Također, dijelili su pozornicu s nekim od najvećih imena svjetske glazbene scene kao što su Pixies, Beastie Boys, Queens of the Stone Age, NoMeansNo, New Bomb Turks, Placebo, Kaiser Chiefs, The Exploited, Millencolin, No Use For A Name, DOA, Dead Moon, Boo Radleys i mnogim drugima.

Prvi su hrvatski glazbenici emitirani na postaji MTV International, a o njihovom su radu izvještavali i BBC, Deutche Welle, MTV, AUX TV, Sound & Vision Magazine, Spinner, AOL te Kurier.

U travnju ove godine izdaju najnoviji album "Hit Me", koji je njihov šesti studijski, a ujedno i treći album snimljen u Amsterdamu, ovaj put u studiju 150 u kojem su, među ostalima, radili Paul Weler, David Bowie i Bon Jovi. Producent albuma je Zlaya Hadžić, koji potpisuje produkcije albuma Sonic Youth, Isis, Tortoise, The Ex i mnogih drugih svjetski poznatih imena.

"Hit Me", kao i najavni singl "Surprise" koji visoko kotira na regionalnoj MTV ljestvici, podjednako je dobro primljen i kod publike i kod kritike pa tako glazbeni kritičar Dubravko Jagatić o albumu kaže: " Ne samo da smo dobili album godine, već je riječ o albumu desetljeća od trenutno najzrelijeg hrvatskog benda. Fantastičan album pun opijajuće energije i više nego pitkih pjesama koje osvajaju već nakon prvog slušanja" dok Vladimir Horvat smatra da su "smjesom starog zvuka i znatnih inovacija glede aranžmana, pomaknuli vlastite standarde koji im širom otvaraju vrata svjetske scene".

Nakon prošlogodišnje američko-kanadske turneje te snimanja albuma u Amsterdamu, Overflowci su spremni za nove avanture s albumom "Hit Me", među kojima će se naći i nastup na INmusic festivalu u Zagrebu.

Diskografija:

Through Department Store (1991.)
Dorothy (1993.)
Extremely Perverted Fantasies Of The Mad Milkman's Disordered Mind (1997.)
Unbreastfed 69 (1999.)
LIVE at...Parties (2006.)
Hit Me (2011.)

http://www.overflow-tv.com/hr