Orange Strips

Orange Strips

Orange Strips su indie rock sastav iz Labina, aktivan od 2002. kada izdaju i svoj prvi demo, koji je vrlo brzo dobio zapažene kritike. Samo godinu dana kasnije izdaju i svoj drugi demo "Nice To See You Smile". Prvi singl s demo albuma pojavljuje se i na top listama, a pjesme "Pieces" i "Lemon Sister" više od 10 mjeseci drže visoka mjesta na Underground Top 10 ljestvici portala music.vip.hr.

Sljedećih godina intenzivno rade te pjesme "The Fire", "Shower Song" i "Letters in Your Mailbox" osvajaju prva mjesta na Briljanteenu, a spot za pjesmu "Letters in Your Mailbox" prikazivan je i na Adelphia Channelu u SAD-u. Tijekom 2006. bend intenzivno nastupa i izvan granica Hrvatske, u Sloveniji i Austriji, a započinje i turneju po Velikoj Britaniji. Tijekom 2007. ponovo ulaze u studio i rade na svom prvom albumu, a iste godine nastupaju na EXIT festivalu te u finalu 11. Art & Music Festivalu.

Godine 2008. izlazi njihov album "Follow LP" koji pobire sjajne kritike, a uskoro slijede i ponude raznih diskografskih kuća. Bend se ipak odlučuje na osnivanje vlastite – OSA, na kojoj su i izdali album. U sklopu promocije novog materijala, bend odrađuje brojne nastupe i gostovanja na televizijskim i radio emisijama, a uskoro dobiva i priliku zasvirati kao predgrupa bendu Maximo Park u Zagrebu i Ljubljani te uz grupu Kosheen na ljubljanskom Urban Festu.

Prvi spot s albuma, u režiji Tobiasa Stretcha, poznatog po radu na spotu "Weird Fishes" grupe Radiohead, premijerno je prikazan u listopadu 2009. Nakon toga objavljuju još četiri spota te započinju rad na novom albumu.

Diskografija:

Follow LP (2008.)

http://www.myspace.com/theorangestrips