GRINDERMAN

GRINDERMAN

Eksplozivni, mračni i jedinstveni – Grinderman stižu na INmusic festival 2011!! Grinderman čine NICK CAVE (vokal, gitara, orgulje, klavir, udaraljke), WARREN ELLIS (električna mandolina, tenor gitara, gitara, violina, flauta, udaraljke, prateći vokal), MARTYN CASEY (bas) i JIM SCLAVUNOS (bubnjevi, udaraljke, ritam mašina, prateći vokal).

Godine 2007. četiri člana Grindermana izdali su svoj istoimeni debi album. 13. rujna 2010. saga o Grindermanu nastavlja se izdavanjem Grinderman 2, novog studijskog albuma. Prvo što ćete primjetiti slušajući Grinderman 2 je da nikada niste čuli nešto takvo. Ikada. Prvi album učinio je svoj posao i to je definiralo bend. Primjetan je jasni kontrast između ovog projekta i grupe Nick Cave & The Bad Seeds. Nick, Warren, Martyn i Jim stvorili su izrazito drugačiji način zajedničkog rada. Oslobodili su se glazbene prtljage, odbacili već usvojene mudrosti i testirali predrasude o tome tko su kao glazbenici. I pri tome se baseball palicom okomili na posvećeno nasljeđe Bad Seedsa.

Grinderman 2 kombinira inventivnost koncertne izvedbe i neobuzdanu studijsku improvizaciju. Već je prethodni album primljen s ushićenjem, ali Grinderman 2 pomiče granice, otvoreniji je i veličanstveno cjelovit u prenošenju buke i ritma u što će se publikaINmusic festivala moću uvjeriti u prvim danima ljeta 2011.

Budući da su svi članovi Grindermana tijekom 2009. bili izuzetno zauzeti, izdavanje albuma Grinderman 2 postalo je nepredvidivo i sve je na kraju pomaknuto nekoliko mjeseci. Unatoč kašnjenjima izazvanim vanjskim čimbenicima glazbenici su se nalazili u studiju kad god je bilo moguće i na svoj, sada već prepoznatljiv način, radili izuzetno intenzivno. Njihovi međuljudski odnosi i radna etika mogu poslužiti kao primjer. Oni uživaju svirati zajedno, jednostavno zasuču rukave i prepuste se stvaralaštvu, energično i mudro. Rezultat je nemiran i ambiciozan Grinderman 2.

Krajnja glazbena avantura, pjesme na albumu Grinderman 2 ispunjene su atmosferom nadrealne neumoljiva zlobe. Grinderman 2 je konceptualni album u potrazi za konceptom. Niz likova, božanskih i profanih, susreće se kroz stihove. Mitski i poznati likovi donose strašne i iskvarene drame .

Grinderman će nam pripremiti beskompromisni žestoki festivalski nastup, stoga se pripremite na eksploziju horora i crnog humora na glavnoj pozornici INmusica!

www.grinderman.com
www.facebook.com/grinderman
www.myspace.com/grinderman