Gentleman

Gentleman

Jedan od najpopularnijih europskih reggae glazbenika, Otto Tillman aka Gentleman, najnoviji je izvođač koji se pridružuje raznolikom programu ovogodišnjeg INmusica. Jamajku, na kojoj redovito boravi od svoje 17. godine, smatra svojim drugim domom, što se odražava i u njegovim iskrenim pjesmama, koje su mu priskrbile podršku brojne publike.

Glazbenu karijeru započeo je suradnjom s bendom Freundeskreis, s kojim je snimio pjesmu "Tabula Rasa", koja završava na iznenađujuće visokom 11. mjestu glazbenih ljestvica. Nakon toga, pruža mu se prilika za snimanje albuma te 1999. izlazi njegov prvijenac "Trodin On" koji obilježava začetak nove reggae scene u Njemačkoj. Zahvaljujući poznanstvima u krugovima jamajkanskih reggae umjetnika, Gentleman na svom drugom albumu "Journey To Jah" osigurava gostovanja uglednih glazbenika kao što su Bounty Killder, Capleton, Luciano i Mikey Genera. Album "Confidence", iz 2004. godine, donosi mu ogroman uspjeh te završava na prvom mjestu njemačkih glazbenih ljestvica, dok "Superior", single s istog albuma, prerasta u veliki svjetski reggae hit. Kao i ranije, i na ovom albumu gostuju ponajbolje reggae zvijezde kao što su Anthony B, Ras Shiloh, Tony Rebel te legendarni Barrington Levy, što je dokaz Gentlemanove popularnosti na samoj Jamajci, gdje redovito nastupa.

O kvaliteti Gentlemanovih pjesama svjedoče i brojne nominacije i nagrade pa je tako 2004. nominiran u kategoriji "Best New Reggae Artist" na dodjeli nagrada Martin Awards u New Yorku te na dodjeli Reggae & Soca Awards u Miamiju. Također, 2005. godine uručena mu je "Echo Award" za najboljeg njemačkog izvođača.

Posljednji u nizu, album "Diversity" koji izlazi prošle godine, dodatno učvršćuje Gentemanov status europske reggae zvijezde, koju s nestrpljenjem očekujemo na šestom INmusicu.

Diskografija:

Trodin On (1999.)
Journey To Jah (2002.)
Confidence (2004.)
Another Intensity (2007.)
Diversity (2010.)

www.gentleman-music.com