Dječaci

Dječaci

Dječaci su tročlani splitsko-zagrebački hip-hop bend, osnovan 2005. nakon intenzivne dugogodišnje glazbene suradnje među članovima. U posljednjih nekoliko godina surađivali s najjačim imenima balkanske hip-hop scene, izdali izvrsno prihvaćen debitantski album, osvojili razna priznanja za svoj rad, a trenutno rade na svom drugom albumu "Istina".

Još početkom 2003. članovi budućih Dječaka, osnivaju grupu Tesla Stiliti, s kojom su snimljene pjesme "Bek in d dejs 1", "Nazad na ugao" i "Nemoš se jebat s ovim" te legendarna "Dan-D za pande", na kojoj po prvi put sva četiri člana benda, Vojko, Ivo, Danijel i Kid Rađa "kidaju mikrofon na istoj stvari". Uskoro slijedi i koncert u klubu Kocka, na kojem nastupaju zajedno s Delyricumom, Frenkiem i Defenceom.

Nakon nekog vremena, bend mijenja ime te tako 2005. nastaju Dječaci. U ljeto iste godine lansirana je i službena web stranica benda koja je svojim otvorenim pristupom posjetiteljima postala jedna od najoriginalnijih web stranica nekog izvođača na hrvatskom web prostoru. Napokon, krajem 2008. Dječaci izdaju svoj prvi album nazvan "DRAMA", za koji osvajaju i nagradu za hip-hop album godine, Indexi 09.

Zahvaljujući snažnoj kreativnoj energiji, ovaj originalni hip-hop sastav nepresušni je izvor kvalitetne glazbe, čiji kontinuirani rad prate i brojni, uvijek odlično prihvaćeni koncerti, među koje će se uvrstiti i njihov nastup na ovogodišnjem INmusic festivalu.

Diskografija:

DRAMA (2008.)

http://djecaci.net/