Martina Topley Bird

Martina Topley Bird

Impresivnoj listi izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem INmusic festivalu pridružuje se i popularna britanska trip-hop pjevačica Martina Topley Bird. Postaje poznata po suradnji s Trickyjem, a u svojoj karijeri surađuje i s drugim poznatim glazbenim imenima kao što su David Holmes, Danger Mouse, Gorillaz, Diplo, Massive Attack i drugi...

Biografija

Rođena je 1975. godine u Londonu. Stječe popularnost kao prateći vokal trip-hop pionira Trickyja na njegovom albumu prvijencu „ Maxinquaye“ (1995.). Uspješnu suradnju s Trickyjem nastavlja i na njegovim sljedećim albumima „Nearly God“ (1996.),„Pre-Millennium Tension“ (1996.)i„Angels with Dirty Faces“ (1998.), nakon čega započinje solo karijeru. Debitantski album „Quixotic“ izdaje 2003. godine, a album dobiva pozitivne kritike i biva nominiran za Mercury Prize te godinu dana kasnije reizdan pod nazivom „Anything“. Svoj drugi album „The Blue God“, čiju produkciju potpisuje Danger Mouse (Brian Burton – Gnarls Barkley), izdaje 2008. godine.

Uz nastupanje s Massive Attackom na njihovoj posljednjoj turneji, Martina Topley Bird surađuje s bristolskim dvojcem i na njihovom najnovijem albumu „Heligoland“ kojeg su izdali početkom godine, a kojeg će ujedno i predstaviti na INmusic festivalu!

Uz Martinu Topley Bird svoje nastupe na ovogodišnjem INmusicu potvrdili su i Massive Attack, Billy Idol, The Flaming Lips, LCD Soundsystem, Morcheeba, !!!, Pendulum, Rise Against, Flogging Molly, Broken Social Scene i mnogi drugi. Uz vrhunski glazbeni program, festival ove godine ima i bogatu šestodnevnu kampersku ponudu s nizom zanimljivih sadržaja.Kamperi će tako na raspolaganju imati toplu vodu, wireless internet, trgovinu te mogućnost čuvanja osobnih stvari, punjenja mobitela i laptopa, a uz osnovni sadržaj, u šest dana boravka moći će uživati i u kupanju, sportu, glazbi, posjetima gradu i zanimljivim lokacijama diljem Hrvatske.

Diskografija / Studijski albumi

2003. „Quixotic“
2008. „ The Blue God“

www.martinatopleybird.com
www.myspace.com/martinatopleybird