LCD Soundsystem

LCD Soundsystem

Njujorški electro-punk bend, poznat po hitovima „Daft Punk Is Playing At My House“, „Disco Infiltrator“, „Time to Get Away“ i „All My Friends“ dolazi po prvi puta na INmusic festival! Do sada izdaju ukupno dva studijska albuma koja im donose tri nominacije za prestižnu nagradu Grammy, a u pripremi je najnoviji materijal čije se izdavanje najavljuje za ovu godinu. Uspješnu kombinaciju elektronike, punka, funka i rocka donose nam na Main stage!

 

Biografija

LCD Soundsystem su osnovani 2002. godine u New Yorku kao glazbeni projekt proslavljenog producenta i suosnivača izdavačke kuće DFA Jamesa Murphyja. Publika ih prepoznaje već prvim singlom „Losing My Edge“ (2002.), nakon kojeg su uslijedili „Give It Up“ i „Yeah“. Širu popularnost LCD Soundsytem stječu istoimenim dvostrukim debi albumom iz 2005., koji nailazi na odobravanje kritike i publike te im donosi dvije nominacije za nagradu Grammy 2006. u kategorijama Best Electronic/Dance Album i Best Dance Recording (“Daft Punk Is Playing At My House”).

Godine 2007. izdaju svoj drugi album „Sound Of Silver“, na kojem se nalaze popularni singlovi kao što su “North American Scum”, “All My Friends”, “Someone Great” i “Time To Get Away”. Album osvaja kritičare, a ugledni ga The Guardian, Uncut i Drowned in Sound proglašavaju najboljim albumom godine. Uz to, album bendu donosi nominacije za Shortlist Prize 2007. i za Grammy 2008. u kategoriji Best Electronic/Dance Album.

Najnoviji, treći po redu album koji će naslijediti „Sound of Silver“, počeo se snimati 2009., a na tržištu se očekuje ove godine.

Diskografija / Albumi

2005. „LCD Soundsystem“
2007. „Sound of Silver“

www.lcdsoundsystem.com
www.myspace.com/lcdsoundsystem