The Bambi Molesters

The Bambi Molesters

Poznati instrumentalni surf–rock bend The Bambi Molesters nastupaju na INmusic festivalu! Jedan su od najdojmljivijih bendova na domaćoj glazbenoj sceni i jedan od rijetkih koji je probio granice regije, a njihov surf cijeni se diljem Europe i Amerike. Surađivali su s brojnim respektabilnim imenima svjetske glazbene scene poput Phila Browna, Petera Bucka iz R.E.M.-a te Chrisa Eckmana iz The Walkaboutsa s kojim su osnovali uspješan bend The Strange. Pratili su R.E.M. na europskoj turneji, svirali po Europi i Novom Zelandu, a snimili su i glazbu za filmove „Prezimiti u Riju“ i „The Treat“. Posljednji studijski album "As the Dark Wave Swells" objavljen je krajem veljače ove godine, a u travnju ga je za europsko tržište izbacila i kultna njemačka etiketa Glitterhouse. The Bambi Molesters svoj prepoznatljivi zvuk donose na World Stage!

Biografija

Osnovani su 1995. godine. Naklonost kritičara i underground rock publike osvajaju već prvim albumom „Dumb Loud Hollow Twang“ iz 1997. godine, snimljenim u samo tri sata, a produciranim od strane legendarnog kalifornijskog DJ-a Phila Dirta. Album objavljuje i njemačka izdavačka kuća Kamikaze Records, a pjesme im se emitiraju na američkim i britanskim radijskim postajama, dok je pjesma „Hawaii Joe“ objavljena na kompilacijskom CD-u njemačkog „Rolling Stone” magazina. Uslijedilo je potpisivanje za Dancing Bear i izdavanje drugog studijskog albuma „Intensity!“ (1999.) te njihov prvi nastup s R.E.M.-om u Kopru, u Sloveniji.

Hvaljeni treći studijski uradak „Sonic Bullets: 13 From the Hip“ izdaju 2001. godine za Warner Records. Na njemu se kao gosti pojavljuju Peter Buck iz R.E.M.-a, Scott Mc Caughey iz Young Fresh Fellowsa, Chris Eckman iz The Walkaboutsa i drugi, a o albumu pišu prestižni MOJO magazine, UNCUT magazine, Pitchforkmedia... Uslijedili su mnogobrojni nastupi po Europi, ali i na Novom Zelandu, a nastupali su i kao predgrupa R.E.M-a na tri koncerta njihove europske turneje.

Godine 2003. objavljuju album „Dumb Loud Hollow Twang – Deluxe“, a 2004. s Chrisom Eckmanom iz Walkaboutsa osnivaju bend The Strange. Iste godine The Strange izdaje album "Nights of Forgotten Films", na kojem surađuju s Philom Brownom.

Najnoviji album „As the Dark Wave Swells“ izdan je u veljači ove godine, a za europsko tržište album izdaje Glitterhouse Records.

Diskografija / Studijski albumi

2010. „As The Dark Wave Swells“
2003. „Dumb Loud Hollow Twang - Deluxe“
2001. „Sonic Bullets: 13 From The Hip“
1999. „Intensity!“
1997. „Dumb Loud Hollow Twang“

www.thebambimolesters.com
www.myspace.com/thebambimolesters