Yeah Yeah Yeahs

Yeah Yeah Yeahs

Yeah Yeah Yeahs su newyorški art punk rock trio, osnovan 2000. godine, koji čine Karen O (vokal), Brian Chase (bubnjevi) i Nick Zinner (gitara). Osvajaju glazbenu scenu svojim debitantskim albumom "Fever To Tell" 2003. godine, a poznati su po hitovima "Maps", "Y Control" i "Gold Lion". Yeah Yeah Yeahs dosad su izdali ukupno tri studijska albuma - "Fever to Tell" 2003., "Show Your Bones" 2006. i "It`s Blitz!" 2009.

Karen O i Nicolas Zinner osnovali su bend 2000. godine, a naknadno im se pridružuje Chase. Kao trio, 2001. izdaju svoj prvi EP, a već sljedeće godine stupaju na međunarodnu glazbenu scenu, pojavivši se na South by Southwestu i otisnuvši se na turneju po Velikoj Britaniji te na turneju po S.A.D.-u s Girls Against Boys i po Europi s Jon Spencer Blues Explosion.

Između turneja polako završavaju rad na svom prvijencu, prije kojega izdaju još jedan EP - "Machine" (2002.). U to vrijeme Yeah Yeah Yeahs dobivaju sve veću medijsku pozornost, a Rolling Stone ih uvrštava u listu "Top Ten New Artists to Watch".

Debitantski album "Fever to Tell" izašao je 2003. godine te potvrdio već čvrstu podršku kritičara i donio sastavu veliki komercijalni uspjeh - album doseže zlatnu nakladu u Velikoj Britaniji i S.A.D.-u, a New York Times ga proglašava najboljim albumom godine. "Fever to Tell" osigurava bendu nominaciju za Grammy Awards, u kategoriji "Najbolji album alternativne glazbe" te četiri nominacije za MTV Video Music Awards.

Uz individualne projekte, članovi Yeah Yeah Yeahs tijekom 2005. paralelno rade i na svom drugom albumu, koji izlazi 2006. pod nazivom "Show Your Bones" i zasjeda na 11. mjesto top ljestvice albuma u S.A.D.-u. Kao i prvijenac i ovaj album postiže veliki uspjeh kod kritičara i publike - biva nominiran za Grammy Awards 2007. u kategoriji " Najbolji album alternativne glazbe", NME ga proglašava drugim najboljim albumom godine, Rolling Stone ga uvrštava među 50, a Spin magazine među 40 najboljih albuma 2006.

Nakon turneje na kojoj su predstavili album "Show Your Bones", 2007. izdaju novi EP - "Is Is", s pjesmama koje su nastale u razdoblju između prva dva albuma. Najnoviji album "It`s Blitz!" izašao je 10. ožujka 2009. U nastavku pročitajte kako su kritike opisale album:

It's Blitz! is a triumphant return for New York's finest..
- BBC Music

This is music that's easy to get lost in and difficult to forget..
- The Hurst

The result is the alternative pop album of the decade..
- Spin

www.yeahyeahyeahs.com
www.myspace.com/yeahyeahyeahs