Lily Allen

Lily Allen

Na glavnoj pozornici INmusic festivala nastupit će britanska pop-rock senzacija Lily Allen, jedna od najzanimljivijih i najtalentiranijih novih zvijezda glazbene scene, poznata po megauspješnim hitovima „Smile", „LDN", „Littlest Things", „Alfie", „Oh My God" i „The Fear".

Lily Allen postaje popularna nakon postavljanja prvih demo snimki na internet stranicu MySpace 2005. godine. Pjesme joj nailaze na iznenađujuće veliki interes i pozitivan odjek, što je samo predviđalo njezin vrtoglavi uspjeh. Već 2006. godine osvaja javnost s hitom „Smile" i izdaje prvijenac „Alright, Still" koji se prodaje se u milijunskoj nakladi i osigurava joj zvjezdani status. Sljedeće godine Lily Allen, s čak četiri nominacije, predvodi listu nominiranih za prestižnu nagradu Brit Awards, a 2008. biva nominirana za Grammy Awards.

Rođena je 1985., u Londonu, kao dijete filmske producentice Alison Owen i glumca Keith Allena. Nakon što je promijenila 13 škola, s 15 godina prekida školovanje i okreće se glazbi. 2004. započinje suradnju s producentima Future Cut, a sljedeće godine potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Regal/Parlophone. Njezin uspjeh počinje postavljanjem demo snimki na internet stranicu MySpace, a glazbenu scenu osvaja u ljeto 2006. s debitantskim albumom „Alright, Still" i hit-singlom „Smile", koji zasjeda na prvo mjesto britanske top ljestvice, a za koji Allenova kasnije dobiva BMI Songwriting Award.

„Alright, Still" ostvaruje zavidan uspjeh od preko 2.5 milijuna prodanih primjeraka, ulazi na američku Billboard Top 20 ljestvicu i osigurava Allenovoj nastup na Glastonburyju 2007. te niz nominacija za prestižne glazbene nagrade - četiri nominacije za Brit Awards(2007.) za najboljeg ženskog izvođača i najboljeg novog izvođača, najbolji album i singl, nominaciju za MTV Video Music Awards (2007.) u kategoriji „najbolji novi izvođač" te nominaciju za Grammy Awards (2008.) u kategoriji „najbolji album alternativne glazbe".

Novi album „It`s Not Me, It`s You", izdan u veljači 2009., odmah postaje britanski broj 1, kao i službeni singl „The Fear". Lily Allen na svom drugom albumu, kao i na prvijencu, potpisuje sve pjesme i ostvaruje uspješnu suradnju s poznatim producentom Gregom Kurstinom te još jednom potvrđuje svoj status kvalitetne i inventivne glazbenice. „It`s Not Me, It`s You" kvalitetom se nastavlja na prethodni album, a dovitljivi, inteligentni tekstovi i odlične melodije osvojili su kritičare i publiku. U nastavku pročitajte kako su kritike opisale album:

... It's Not Me, It's You is a wonderful record, and, better than that, a pop album brave enough to have a go at defining the times...

- The Observer

...Songs that are ultra-modern and instantly accessible, fun but never cheesy, experimental but rarely try-hard...

- New Musical Express

...That's Allen's most grown-up epiphany...

- Blender

...Her second album is full of the ingredients which made her debut such a delight: witty lyrics, instantly memorable tunes and a wholly refreshing atmosphere...

- MusicOMH.com

http://www.lilyallenmusic.com/lily/

http://www.myspace.com/lilymusic