Hatebreed

Hatebreed

Da će treći stage okupiti neka od najvećih imena žestoke glazbe današnjice bilo je jasno već nakon potvrđenih headlinera - Dimmu Borgir i Anthrax. No, da nastavljamo u istom stilu govori i potvrđen nastup jedne od najvećih hardcore/metal grupa svih vremena - amerikanaca Hatebreed!

Osnovani 1994. kao klasični hardcore bend, Hatebreed već prvim vinilnim singl i EP izdanjima izazivaju pažnju underground krugova i nagovješćuju uspješnu karijeru. A uspjeh je stigao zaista neočekivano i brzo. Njihov album prvijenac "Satisfaction is the Death of Desire" i danas stoji zabilježen kao najprodavaniji debitantski album u povijesti kultne nezavisne etikete Victory Records. Za razliku od većine sličnih bendova, čvrsto vezanih za hardcore i punk scenu, Hatebreed kreću na turneje sa Slayer, Slipknot, Deftones i Napalm Death i time stječu mnogobrojne poklonike i na heavy metal sceni. Metal utjecaji postaju sve očitiji na nadolazećim albumima, a sjajna kombinacija sirove hardcore energije, žestokih thrash metal riffova i iskrenih tekstova dovodi Hatebreed do svjetske popularnosti koja uključuje i nastupe na najvećim svjetskim festivalima poput Downloada i Wackena, te mjesto headlinera drugog stagea Ozzfesta. Karizmatični frontmen Jamey Jasta profilira se u jednog od najvažnijih ljudi na sceni, pokreće vlastitu izdavačku kuću, sudjeluje u mnogim glazbenim projektima te postaje voditelj kultne MTV glazbene emisije - "Headbanger's Ball".

Svojom glazbom ne oduševljavaju samo fanove nego i glazbenu kritiku koja im svoje štovanje iskazuje nominacijom za nagradu Grammy. Priča o Hatebreed i njihovom uspjehu novo poglavlje dobiva prošlogodišnjim live dvd-om "Live Dominance" koji odmah po objavljivanju osvaja 1. mjesto na američkoj Billboard listi najprodavanijih dvd izdanja! No, usprkos stotinama tisuća prodanih albuma i vrhovima top lista, usprkos sjajnim recenzijama i nagradama, svi se slažu da je najbolje izdanje grupe Hatebreed upravo ono koncertno. Poznati su po nevjerojatno energičnim i žestokim nastupima te fanatičnoj odanosti svojoj publici (u jednom dijelu karijere održali su nevjerojatnih 600 koncerata u dvije godine), pa je njihov koncert vrhunski doživljaj za svakog ljubitelja žestoke glazbe, a svoj premijerni hrvatski nastup će imati upravo na na INmusic festivalu.

Diskografija / albumi:

1997: Satisfaction is the Death of Desire
2002: Perseverance
2003: The Rise of Brutality
2006: Supremacy
2009: For the Lions

www.hatebreed.com
www.myspace.com/hatebreed