Art Brut

Art Brut

Art Brut, jedan od najistaknutijih mladih bendova na britanskoj indie rock sceni, potvrdio je svoj nastup na ovogodišnjem INmusic festivalu, a nastupit će na World Stageu. Ovaj zanimljiv britanski sastav osnovan je 2003. godine, a nakon prvih demo snimaka "Brutlegs" i uspješnog singla „Formed a band", kojeg Rolling Stone proglašava hitom godine, 2005. godine izdaju svoj prvijenac pod nazivom „Bang Bang Rock'n'Roll". Album biva odlično prihvaćen i kod kritike i kod publike, kao i hit-singl „Emily Kane". Nakon uspješnih turneja po SAD-u i Velikoj Britaniji i niza nastupa na svjetskim festivalima, 2007. izdaju svoj drugi album „It's A Bit Complicated". s hit singlom "Nag Nag Nag Nag".

Art Brut proteklih godina stalno dokazuju da su jedan od najboljih bendova novije generacije. Uz to što nastupaju diljem svijeta na rasprodanim koncertima i festivalima, izlaze na naslovnici njemačkog Rolling Stonea, naveliko ih hvali utjecajni američki portal - Pitchfork Media, a Spin ih uvrštava među 25 najboljih svjetskih live bendova.

Svoj status zanimljivog sastava od kojeg možemo mnogo očekivati potvrđuju i svakim novim albumom. Koliko su bolji od svega što su dosad napravili pokazat će svojim trećim albumom kojega izdaju u travnju pod nazivom "Art Brut vs. Satan", a prvi singl "Alcoholics Unanimous" pojavit će se 6. travnja.

Art brut je zapravo umjetnički pravac koji je francuski slikar Jean Dubuffet utemeljio još 1945. godine. Pod neobičnim nazivom, koji bi se mogao opisati kao „sirova umjetnost", kriju se Eddie Argos (vokali), Ian Catskilkin (gitara), Jasper Future (gitara), Freddy Feedback (bass) i Mikey Breyer (bubnjevi).

www.artbrut.org.uk

www.myspace.com/artbrut