ST!llness

ST!llness

Prema mišljenju mnogih glazbenih znalaca, ST!llness je jedan od najperspektivnijih mladih bendova u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina. ST!llness je nastao još 1998. godine, kao Yurijeva (Yuri - tekstovi, vokal) ideja. Od tada se mijenjala glazbena forma i nadograđivao umjetničko-aktivistički sadržaj, da bi 2005. godine ST!llness postao bend. Ime ST!llness se ne mijenja jer ono označava već postavljeni cilj/ideju, no muzika evoluira, kao i nastupi uživo.

Glazba benda miješa puno stilova, no najdominantniji su utjecaji hip-hopa, reggaea, ragge, junglea, duba, drum'n'bassa, na trenutke čak i hardcore svirke distorziranih gitara. Tekstovi ostaju isti: s jedne strane žestoki, angažirani i pomalo punkerski jednostavni, a s druge strane osjećajni, promišljeni, pa čak i filozofični. Okupljanjem benda ST!llness jako brzo napreduje, tako da je već krajem 2005. godine snimljen prvi demo "Hologram Root", a energičan i stilski zanimljiv live nastup vrlo brzo je bendu priskrbio bazu fanova i epitet najperspektivnijeg mladog benda u Hrvatskoj.

Lani su izdali i svoj prvi, na sve strane hvaljeni album "Sve što znam o životu je... odabrao Đelo Hadžiselimović". Koncerti su im dinamični i puni pozitivne energije, a u sklopu Vip INmusica će svirati na Vip stageu!

www.stillness.dalmatino.de

www.myspace.com/stillnesshr