Sons & Daughters

Sons & Daughters

U niz izvođača koji će nastupiti na Vip INmusicu, uz šarolike The Go! Team, ušla je i sjajna škotska četvorka Sons and Daughters.Dolaze iz Glasgowa, grada iz kojeg potječu i bendovi Belle & Sebastian, Camera Obscura i Franz Ferdinand. Osim grada i etikete Domino koju dijele s Franz Ferdinandom, Sons and Daughters njeguju i vrlo sličnu glazbenu formulu kao njihove nabrojene kolege.
Sons and Daughters su Adele Bethel, David Gow, Scott Paterson i Ailidh Lennon. Okupili su se 2001. i već iste godine krenuli na turneju s kultnim Arab Strapom. Prvi EP ˝Love the Cup˝ financirali su sami, a debi ˝The Repulsion Box˝ su objavili 2005. godine. Početkom 2008. snimili su drugi album ˝This Gift˝ uz producentsku pomoć kantautora, bivšeg člana grupe Suede i jednog od najtalentiranijih gitarista svoje generacije - Bernarda Butlera. Iako su već i ˝The Repulsion Box˝ prigrlili indie populacija i radijski eter zbog hit singla ˝Dance Me In˝, s ˝This Gift˝ Sons and Daughters skreću znatno veću pozornost na sebe. Zato je za vjerovati da će singlove ˝Gilt Complex˝ i ˝Darling˝ prepoznati i šira, žanrovima neopterećena publika.
Sons and Daughters su brz, veseo i žestok bend koji inspiraciju za svoje tekstove crpi iz glazbenih knjižica koje su za sobom ostavili velikani poput Leeja Hazelwooda i Leonarda Cohena, a glazbenu energiju traže u countryju, folku, bluesu, surfu i garage rocku. U siječnju ove godine izašao im je najnoviji album "This Gift" koji je pokupio odlične kritike. Ove godine, uz Vip INmusic festival, sviraju i na Glastonburyu, T In The Park festivalu, Summercase Festivalu, Carling Weekend (Reading / Leeds) i mnogim drugim velikim festivalima. U njihove fanove ubrajaju se i zvijezde ovog festivala Nick Cave i INmusica 2006., Franz Ferdinand, a imat ćemo prilike pogledati ih na ovogodišnjem festivalu na Vip stageu!

Pročitajte intervju s Scottom Patersonom na muzika.hr